Gratulace Brnu za hit supercely. Teď si jde další pro jižní Moravu a za chvíli je na Slovensku. Ta její změna směru postupu k jihu je masivní. Tady se dneska snažilo pár cumulů, ale suchý vzduch je zabrzdil a po chvíli byly fuč. Navíc se teď na večer rozfoukal od severu pěkně otravný vítr, který to zase hezky vysušuje. Vyjasňuje se. Naštěstí máme ze včera aspoň 4 mm, takže to mohlo být horší.
HaMeLeOn14 Děkujeme, ale třeba konkrétně nás to mohlo trefit i lépe a sucho pořád přetrvává. Pozitivní ale je, že po včerejšku a dnešku je v našem okolí více vláhy, takže když budou chodit další srážky, už by se možná nemusely až tak vyhýbat a rozpadat jako doposud.
Jinak, mně se líbil nástup té bouřky, srážkové pruhy se postupně blížily, ale bylo to tak půl na půl, jestli to zasáhne i nás, nakonec se to stalo a zničehonic začaly padat obří kapky a potom přívalový déšť a chvíli pršelo díky tomu větru téměř vodorovně. Pak už vítr slábl, ale přišla druhá vlna. Bylo to zajímavé, ale mohla ta bouřka jít o takových 3-5 km více na jihozápad.
Aidamkoo Ale pozor, ne všem. Já když to sčítám, tak mi za dnešek vychází 9,1 mm a v červenci 19,7 mm srážek. To je pořád slabé, správně bychom teď měli mít v červenci někde kolem 40 mm a to ještě za předpokladu, že by byl letošek srážkově průměrný, což ovšem není. Minimálně 100 mm nám letos chybí.
ty poslední bouřky nic ale nemění na tom, že letošní bouřková sezóna je ještě větší propadák než ta loňská... do kalendáře zatím stále ani jedna fotka... achjo. v celé Evropě šupot, jen tady furt brzda..
Zatím dosavadní bouřky luxusní, udělal jsem si i menší koláž fotek za poslední 2 dny. Před chvilkou nás přešla na radaru poměrně nevýrazná přeháňka, ale v realitě pěkný přívalák. Uvidíme co zítra ráno a hlavně v pátek.
Taková krásná bouřka se nám na jihu Moravy vytvoří, opět po dráze dálnice D2, jak jinak, a nás krásně lizla s úctyhodným výsledkem 2-3 mm 😄 ale v Brně se konečně dočkali, takže paráda a hned tolik projevů.