já se toho dneška docela bojím... rekordní teploty na jednu stranu, naznačují extrémní bouřky na druhou... doufám, že to proběhne aspoň nějak ještě bez velkých škod..
Aidamkoo Modely můžou dávat co chtějí, no já budu rád, pokud zaprší aspoň vůbec - tomu pořád věřím, že něco naprší. CHMI to shrnul poměrně pěkně, nějakou šanci dávají, pokud ta konvekční činnost v rakousku prorazí tu vrstvu.
Taková klasika. Pár dní strašení od modelů a poté bla bla bla, méně energie, bla bla bla, sušší vrstva. Jak typické. . Snad si to udělá příroda podle sebe.
igor127 dík. Ono poklička bývá většinou u těch nejlepších bouřkových situací.. kdy toho zpočátku vzniká velice málo, obloha není zaplevelená klasickýma bouřkama s malým potenciálem, a později už je po všem.. tohle je jiná situace. Jak nastane ten boom, tak budou i supercely... nesouhlasím s kolegou, že nehrozí... za mě hrozí... a silné... už včera jsme se o tom bavili s kamarádem, kdy nějaké náznaky byly. Střih větru je zatím nízký, bude se ale zvyšovat..
Tadeas Těžko říct co od nich čekat, s trochou štěstí by ale třeba mohly prorazit tu zádržnou vrstvu nad Moravou a vést ke vzniku nějakého bouřkového komplexu, to by bylo ideální.