Horkeypes Blbost to není, linie konvergence je na východě a bouřky půjdou po ní směrem od Šumavy čili klasickou drahou. My jsme více méně ze hry a je to dost patrné už od rána, viz třeba icon-de a další.
Nevite, proc ten Estofex chrape vzdycky, kdyz se neco deje v CR? Domnivam se, ze hodnekrat selhali, protoze 1-2 roky zpatky kreslili same 2ky a dokonce dve 3ky a temer vzdy dorazil zahradni destik maximalne, takze to s nama proste vzdali... Njn, orografie naseho uzemi je vyssi divci a tem bourkam se sem nikdy moc nechce ve srovnani s Nemeckem, Polskem, Rakouskem atd...
Ondris Mě by spíše zajímalo, proč ty linie jsou vždy tam. Čím to je, že furt Šumava a dále na V až SV. To se na Z nikdy proudění nesbíhá nebo co? Vždyť to nevznikne přeci z ničeho nic, ale postupuje to jako maličká TN. Nebo to jde nad ránem, kdy nejsou další podmínky, proto se jen změní vítr a šmitec.
Marco11_ Aha, ja myslel, ze hlavne vydavaj vystrahu "Pozor, bude to silne, hrozi to a to" a ne, ze v CR pujde velmi silny bourkovy system jednim smerem, tak to neresime...
Tomamir Vydávaj,myslel jsem to jen ironicky protože když se jedná o bouřkový systém tak samozřejmě budou hrozit škody, jde jen o to že na Z a SZ bude dál sucho a bouřky dostanou místa který je mají několikrát za sebou
Francois Proudění je dost slabé no.. 15km/h. Odpoledne, k večeru max 30-35km/h. Jestli vznikne nějaký shluk - systém, tak poleze jak slimák.. Bude to držet při životě středně silný střih větru (20m/s) , který zesílí.
Tomamir protože je jich tam dva a půl na to... kecám, dva asi... S takovou půjde brzo celý Estofex do kytek... na ně nemá smysl spoléhat. však si myslím, že tady si umíme udělat pro sebe každý vlastní předpověď...
dopadnou jako český SkyWarn, což jsem tady možná již psal.......
kuba. Tak to je, no… Na to si tu budeme na Z a SZ muset zvyknout. Jakmile hrozí MCS nebo výrazná bouřková situace, tak to ze začátku vypadá, že to konečně vyjde na nás, ale pak se na poslední chvíli všechno změní a jde to stejnými trasami, jako to chodí každý rok celou sezónu. Tady je dnes šance na lokálku.