Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky od 29.6. do 2.7.
Je to zajímavý sledovat, ty predikce, co sem dáváte. Díky!
U nás - JJZ pod Brnem . věčně ukazujou "nic".
Estofex se spíš nezměnil. Ventusky cosi ukazuje, ale spíš jen minimální srážkové úhrny (což mě trápí, protože mláďata ptáků v hnízdech umírají :-( ).
Můj oblíbený Vervarsel (yr.no), kterému to orientačně vcelku obvykle vychází, posunul u nás déšť o celých 48 hodin zpět - ze středy na pondělí.A dokonce i Aladin to posunul už na... ech... vlastně dnešek. Ach, kéž by...
Tak já ti nevím, Kadlí, co si z toho vzít.
(Samozřejmě, nemám Vaše znalosti, jen vás tu pečlivě sleduju a fixíruju nebe, ať něco pro změnu pustí i na západ Jižní Moravy)...
Díky za všechny Vaše příspěvky! Vždycky se něco přiučím.
Jen mi to teď přijde, že předpovídat, kde budou bouřky či kde bude pršet, musí být strašně složité, ne-li nemožné.
Laický dotaz: dá se spolehnout na to, že před event. bouřkou klesne tlak na barometru?
Byla bych aspoň varovaná, že vypnou elektriku, wifinu i televizi. Jojo, tak to u nás na dědině chodí.
No tak tady 2 blesky a konec skodaaa
Může se to pohnout už k severu prosím
Prapodivná přímá no. Škoda že jádro rozpad, lilo nachvíli, teď prší slabějc, ale ochladilo se krásně. Ty jádra vedle zprava maj kroupy a velkou bleskovou aktivitu. 1,2mm.
Noo tak to asi vypadá že během dne jsme už out. Ano, id2 a všechny varianty se už shodují na jih východ Čech. Uvidíme ještě.
východně to teda musí bejt slušnej masakr. hodně velká aktivita najednou z tědle
Děčín to sice krásně obešlo, takže se stejně nedá spát kvůli vedru a blesková aktivita slábne, ale aspoň něco
David Štorek
Nespadla ani to je blbý, ale vzdálená bouřka a blesky parádní. Jak to přejde hranice ještě více to nebere na síle.
To byla fakt paráda noc, hromy blesky 3 hodiny v kuse. Akorát pouhých 1mm.
No už konec. Dnes očekávám vzdálenou podívanou v Sasku a pak jih východ Čech rovnou.
Sezóna o dost lepší, byť stále schází hit od jádra.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.