Kristián Laššo Ofiko ČHMÚ stanice Staré Město u U. Brodu měří 23°C a Strážnice 25°C ,který bývají jedny z nejteplejších v dané lokalitě. Amaterské stanice tedy výrazně v okolí U. Brodu přeměřují.
Ta stanice (konkrétně to čidlo HTemp-485) má stejný problém co hvězdárna na Kraví hoře v Brně. Opět ideální místo a podmínky přehřívání o 2-3°C minimálně.
Mraků je sice spousta, ale zase je velké dusno. Podmínky jsou podle mě docela dobré na odpolední bouřky. A vlastně i jihozápadní směr je pro nás docela příhodný.
ludvicek No a je jim jedno dlouhodobě, že jim to hlavně při vyletí klidně i o 6°C mimo. A pak se tady najednou někdo probudí, a ještě to začne prezentovat, jako fakt. Koukal jsem teď na Davisku vedle ve vesnici, a tam u školy na zahradě, měli 24°C, v čase cca 10:40, a ještě o něco nižší nadmořská výška. Takže přesně, to co tady padá od kolegů
Hezky vypadající pás dešťových srážek postupuje v Čechách od JZ dále ku Praze. Že by na JZ ČR spadlo o pár mm více než mělo ? V kombinaci s deštěm z minulého pátku by dnešní srážky znamenaly už opakované zavlazeni vegetace během pár dní.
Třemšín Jj, má to dnes příznivou trajektorii, hezký tah k SV v Německu a JZ pohraničí to ,,nasává,, jako magnetem.. Bude to dnes možná o pár mm víc, než byly predikce.
Zdravíčko po delsi době od zimy, krásně to kyne ten vláček a jen s malou prestavkou okolo oneda tu leje uz od nejakych 9, a stale sílí a v přihraničí dotváří nové odrazy ktere se zapojují, no myslim že spadme vice nez predikovanych cca 7 mm , uĥ teď jsme na 5 a to teprv zacinaji silnejsi odrazy😁 jen tak dále, potřebujeme to.tu jako sůl
No tak ve srazkomeru mam uz ted 11mm a to siknej dest ma dle radaru pokracovat minumalne 2-3 hodiny jeste😁 to jsem dneska vszne necekal, ale ta kosa 13 stupnu mi moc nevoni🥶
to je zas fronta o hovně, ani chcát pořádně neumí. modely užitečný asi jako kdyby mi řekly šli dva prostřední upad. tak snad zítra silná bouřka konečně, nemusí žrát furt jenom praha jih východ
Tominoo To máte pěkný tady zatím 5mm i když podle radaru a oranžových odrazů by si člověk řekl že to za 2h deště dá více.. ta intenzita dost kolísá a převážně slabý déšt. Ale ještě něco jde takže se doplácáme tak na těch 8 mm odhaduju což není nejhorší, ale ani žádný zázrak.Tak akorát na zalití trávy která teď roste jako blázen.