Diskuse o počasí Bouřky a vydatné deště 8.–13.6.2026
Pěkné to pozorovat na tom radaru když zrovna jde. Nejlepší meteoradar meteor, ale dnes měl opět výpadky
Na blitzu jde vidět že ty bouřky v Rakousku přirůstají k severu. Že by tu mohla nějaká zabloudit? Spíš na Slovensku, ale střed a východ Slovenska v noci mají zažít bleskovou show. Ostatně východ Slovenska už si ji užívá teď.
palma
aspoň konečně pořádně zaprší
F4
No že by to byla nějaká hitparáda na Mostecku, se úplně říct nedá. Spíš to chytlo část Litvínovska. U mně v Mostě, včera přes 4 mm, dneska zatím taky přes 4 mm. Most-Vtelno dneska přes 3 mm, včera přes 6 mm. Lužice u Mostu, dneska přes 3 mm, včera přes 5 mm. Ale ok, spadlo za ty dva dny až okolo 10 mm, tak dobrý
Musím říct, že mě dnešní noc příjemně překvapila. Včera dopoledne totiž nacmrndal pouhý 1mm, ale noc to vynahradila s 10 mm společně s úterními 8 mm tak pěkných 18-19mm během ani ne 48h to je slušné. Už mám plné všechny nádrže a sudy na vodu. Jestli nás ještě dnes trefí nějaká bouřka jak avizují modely a spadne dalších 10-20 mm tak téma sucho na nějakou dobu vypustím ze svého slovníku tedy pro mou lokalitu. Chápu že jsou oblasti, které jsou na tom o dost hůř.
Každopádně ta chladná epizoda se nám ve výhledech docela nepříjemně protahuje. Pár dní dozadu to vypadalo že už od víkendu nastoupí teplejší počasí a příští týden dorazí vedra no a nyní tam jsou převážně nižší teploty až do úterý... sice nejsem fanoušek veder, ale nějakých 22-25°C bych už přeci jen docela bral..
ludvicek
No já právě dva dny nesledoval výhledy s tím, že v neděli už má být cca 24° a od pondělí teplo a najednou jsem se divil, když vidím teploty v maximech cca 18° na neděli, pondělí a úterý. Jediný teplejší den přes 20° to vypadá v sobotu. Teď už mi to zase hodilo na úterý nějakých 23° tak uvidíme no. Zatím to vypadá že od toho úterka až středy by to mělo jít do tepla a postupně až do tropů tak uvidíme. Sice úplně nepotřebuji týden tropů na který to teď vypadá, ale letní dny bych bral tak nezbývá než čekat.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.