Na webkameře s názvem Praha to vypadá zajímavě. Připomíná mi to downburst. Mimochodem za mě Rokycany jsou hlavním zdrojem bouřek. Vytvořila se zde už třetí.
Rychlý úbytek oblačnosti a vzestup teplot. Nakapalo během dopoledne 3 mm, během odpoledne to vyschne. Na bouřky tu zde zdá se nebudou podmínky, nic tedy nečekám.
Peter Sedlák 1 Aktuálně dneska platí, ze odrazivost nad 60 dnb se rovná kroupy. U nás nyní tohle. Naštěstí jen krátce, tak zřejmě téměř beze škod na rostlinách.
Tak neuvěřitelné, prší, šestá letošní bouřka, srážkově to hlavní slízla Šumava, už bylo fakt potřeba.. Po bouřce +15°C a krásný vzdoušek. Tady jen 3,5mm.
Tak myslím že zítřek ještě nemusí být jen jih a západ Čech icon de kresli systém ze severu Německa až sem do Hradce a i aladin tu mám menší buňky tam budeme doufat přeci jenom nějaký menší systém by byl pěkný 😉
Tady ráno omočené chodníky jen, dopoledne sice bylo dusno, ale po obědě se rozfoukalo, nejdřív byly snahy kupit, teď je 26 °C a skoro jasno . Budu věřit, že zítra něco doleze až k nám .