Severozápad se dočká při nejmenším alespoň vydatnějšího deště z konvektivních srážek. Silné bouřky - nejsilnější část zasáhne spíše západ Čech a dál Sasko. Sever a severovýchod Bavorska dnes odpoledne měl teplotu až 29°C, nyní podpora fronty tam hezky nakopla bouřky.
Zde nečekaně pěkná podívaná - opravdu spoustu CG blesků, plus i docela silný vítr, jenže co se týče toho úplně nejdůležitějšího - srážek, tak zde bohužel jen omokla silnice, těsně nás to obešlo, ve vedlejší vesnici už byla srážková clona. Snad v následujících dnech něco naprší, jenže mám obavu, že kromě SZ v ČR těch srážek moc nebude..
Tady připisujeme 2. letošní, opět vzdálenou bouřku. Na to, jak byla daleko a jak vypadala, tak o sobě dávala hodně vědět, většina blesků musela dle zvuku končit v zemi. A také vytvořila řádný outflow, který momentálně inhibuje konvekci jižně od Prahy.
Marco11_ a můžu vidět tu fotku SC a ještě by mě zajímala fotka tromby, ať koukám jak koukám, ani jedno z toho nevidím. Rotaci ze snímku (fotografie, jednosnímkové) sem snad ještě neviděl že by někdo někdy nějak posuzoval
Tak tady to párkrát prásklo pěkně, v tom pásmu co tu vzniklo díra přesně nad naší kotlinou.. Ale na poslední chvíli mi vznikla malá bouřka přímo nad barákem, bohužel stihla vylít jen 2,3mm.. Ale ten vzdoušek je teď parádní a konečně aspoň provlhčená krajina... První letošní přímá bouřka.(spíš minibouřka).
Marco11_ KubysQ Ano, o supercelu se velmi pravděpodobně nejedná, nebo alespon z první fotky nejsou vidět žádné náznaky, pouze srážkové pruhy na zadní straně bouřky. Na poslední fotce také není náznak nějaké nálevky podobné trombě.