Diskuse o počasí Bouřky od 4.5 do 7.5.2026
Aktuálně jsem koukal na nový výstup icon de ten se snad posral s úhrnem odpoledne na části SZ 50+mm plus k tomu spočítat ještě noční možný bouřkový systém tak je to místami i blízko nebo 70-80 mm třeba samozřejmě bude lepší třeba počkat ale pokud by to vyšlo mohlo by to být zajímavé
Nakonec to vychází ne? Že v noci nějaký bouřky. Oblačnost v noci nemá vlivy.
Ve 4 hodiny mě probudily hromy. Bohužel z balkónu nemám výhled na SV, ale pár záblesků jsem viděl a slabší hromy (vzhledem k ranní hodině a nulovému větru rozléhající se široko daleko) přeci jen slyšet byly. Bohužel bez jediné kapky a během chvíle to zdechlo . Snad bude odpoledne a večer víc štěstí.
Co se týče oblačnosti tak dnes od rána jasno, energie pro konvekci bude dost..
Otázkou bude rosný bod a vlhkostní profil atmosféry..
ICON D2 sem do Pošumaví v brzkém odpolední dává bouřky, nicméně bude to hodně lokální a někde to může dát 20mm, ale o pár km vedle ani nekápne.Loterie..
zatím to vypadá, že při půlnočních slábnoucích bouřkách které dorazí z Německa spadne kolem 20 mm
zatím to vypadá na 2 vlny co ukazuje ICON DE..
jedna kolem 20.00 a druhá po půlnoci..
btw:
vyšel další estofex - EXTENDED..ten dává mnohem šiřší pásmo případných silných bouřek..
KH kumuly. Nad hlavou castellany. Dle id2 mělo být 21°C teď, no je o trochu tepleji tak o 3°C a rosný taky o malinko vyšší. Takže velkocape. Snad jeden hit.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.