tak spadlo přesně 7,8 mm (4,3 v 10 minutách) ,možná do teď ještě desetinka v mrholení ,no nádhera ,tolik jsem ani nečekal ,i pod smrkem krásné mokro,teplota spadla o 6 stupňů a hned vlhkost 91 (93) % edit tak 8,8 mm no jo kopce umí https://www.chmi.cz/namerena-data/merici-stanice/m...
Ale prd chtěl jsem něco napsat, ale nějak jsem z toho vyjel o ono se to tam napsalo. Zatím nekalím, ale zakalím. Jo sprchlo tu ale jen asi 2mm, ale valilo chvíli pěkně. In počasí slibuje pro mne bouřky ve 2 a 5 ráno. Nevěřím.
Tady spadlo jen pár větších kapek. Ani to nestihlo omokřit chodníky. Severně od nás ale muselo hodně pršet, protože jsem viděl větší stěnu srážek a také se tam zaznamenalo pár blesků.
co to je za monstrum na jihu Polska? Asi půjdu prohledávat kamery..
u nás je vrstva suchého vzduchu od cca 3,5 do 6,5 km, proto už to neroste nějak do výšky.. byť střih větru ty přeháňko-bouřky může držet při životě delší dobu..
Konečně se aspoň něco málo děje i u nás, ale opravdu málo. Tak před hodinou tu byla slabá až mírná přeháňka, která přinesla dokonce úhrn, což je něco neskutečného, ale bohužel jen 0,1 mm. Ani nemusím podotýkat, že tento úhrn rovná se i úhrnu květnovému. Padaly při ní obří kapky. A předtím jsem na mobil vyfotil i jeden pileus. Bohužel, bouřky jsou od nás poměrně daleko.