V Beskydech alespoň trošku více zaprsí, sem tam bouřka. palma U mě od začátku měsíce 1,8mm, tohle bude solidně suchý měsíc. Ale stále je dost mokro, zejména v lesích, všude ještě tečou různý potůčky,.které v létě nejsou, takže sucho není žádný, ba naopak. Ještě k tomu je částečně někde zásoba sněhu/ledu ve stinných místech v lesích.
Ani na tom Slovensku to není zatím žádná sláva. Zatím ani tam žádná bouřka. Furt se to snaží, ale na bouřky to zatím nemá. Zase to něco blokuje asi suchý vzduch. No uvidíme, ale moc času už nezbývá max. 2 hodinky.
Tak další pokus v Beskydech zatím první blesk. Jinak pěkně to jede v Rakousku a samozřejmě v Itálii. Furt na to čumím na blitzu a stále ten jeden blesk, ale asi tu bouřku s tudma vidím je na V.
No v sobotu to tu bude zas masakr. Žádný déšť ani bouřky, ale větr na celé Moravě. Alespoň dle Aladina. Nevím jestli se mám těšit nebo být naštvaný. Každopádně postel a kotel to jistí
Teď u nás mini přeháňka kdy jsem i trošku zmokl. No už je stejně po všem, ale aspoň něco i když mohlo to být mnohem lepší. No nic musíme si ještě počkat.
Tak asi máš pravdu Fstorm. Srážky na jihovýchodě jsou od nás vzdálené a tamty kupy před tím se rozpadly a další kupy už nejsou silné takže dnes už nic no
PS: o deset minut později se vytvořil cummulonimbus na jihozápadě ale to je jediná dobrá věc