No,při pohledu na úhrn srážek mě hned naskočilo F4 👍, to je pravda,nás prý čeká dopolední finiš,nicméně F4 už dnes nemáme šanci dohnat,ale i tak dojedeme se slušným úhrnem,ač ranní pohled na radar tomu moc nenasvědčoval.Já už vzhlížím k pátku (SF),protože září má být teplotně nadnormální a mnozí se jistě těší na houbičky Velká Černoc na rozhraní Ú / STŘ. kraje dnes konečně trochu vyšší úhrn,ale to je pořád málo.
Diskuse o počasí Bouřky 2.9.2025
Pátek podobná situace. Bouřky Němci, ráno SZ deště. Plnej parádní podzim.
Doteď spadly 4 mm takže o půlku míň než mělo, třeba půlnoční nowcasty a id dvojky měly 7-10 mm. Jižně už se to obnovuje a něco postupuje na SV-V pomalu od Chomutova tak alespoň 10 mm dnes to dá.
Tak exhurikán Erin prý nastavil trend na několik týdnů dopředu, občas frontička a déšť spíše v Čechách a knám na východ toho moc nedojde, do konce týdne predikované úhrny hodně slabé.
Zvedl se a to jediné připomíná podzim s tím opadem listí, teplo jede
aktuálně přes +22 a dlouho snad nepřestane. S těma srážkama se musíme tady holt akorát smířit
KubysQ
Já vidím tedy spíš 23-24°C na soukromých stanicích WU. A 5 nejbližších stanic ČHMÚ v okruhu, nejčastěji 21-23°C. Např. Ivanovice 22,7°C, Kobylí 20,4°C, Ždánice 22,3°C. Těch 26°C jsem nenašel, ani dokonce 25°C, a vlastně ani 24°C, na stanici ČHMÚ v okolí. Neříkám, že to během chvilky nevyleze k této hodnotě, ale předtím rozhodně ne okolo 26°C
Edit : doplnil jsem mapu s teplotami v 11h, na stanicích ČHMÚ, v okolí. Červený bod, zhruba umístění Slavkova
Bohumín nebrat (mimo ČHMÚ), Janovice (MS kraj) včera 34 stupňů,dnes další TD,k čemu takové stanice? Vy,kteří máte svoji stanici správně umístěnou a pečujete o ní,protože jen čistě bílá odráží až 98% slunečního záření,máte víc křičet,protože Vám to tu některé stanice dost kazí.Když už není vůle je stáhnout,tak nevím,třeba stanice podle spolehlivosti dat označit počtem hvězdiček,protože i dost zdejších uživatelů občas naletí.Jinak pevně věřím,že se dnes ve V polovině ČR ne místy,ale aspoň ojediněle bouřky objeví,až 28 stupňů má být na SV.
TomasMost
Ja bych proste dal nutnost uvadet u stanice misto instalace, typ stanice, a foto na okoli stanice... Tak alespon clovek vi, co je to za stanica, jak je cca presna, a jak je umistena vzhledem na okoli.
Zde teda 23.4°C, vlhkost 71%, co dela rosny bid 17.8°C, a polojasno. To neni az tak spatne.
No kromě západu Čech máme všichni z fronty úplný kulový.
Nejhorší je, že v noci na pátek to bude takřka zkopírovaný scénář. Letos jsou ty fronty opravdu zvláštní, takové nevýrazné, bez jakýchkoliv dobrých podmínek, podzimní byly i uprostřed léta. Zrovna občas i dobře načasované pro Čechy. Nebýt té dvoudenní vlnící se zálivky v pásu od Šumavy po Krkonoše, tak máme slušné sucho, které se bude nejspíš táhnout i dál do podzimu.
No výborně, 13 mm. Kolem velké congesty, tady to asi nezasáhne, ale supr koukat. Východ bohužel nic..
Klášterec zabouřil
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.