Aldy1977 Ano.. Všechny modely to odsunuly z Čech více k jihu a z Moravy na V, na Slovensko.. Poslední, kdo ještě fantazíruje do pátečního večera o nějakých významnějších srážkách nad ČR je Aladin...
Nakonec jak jsem psal, tak bouřky hlavně Maďarsko, Rakousko a Slovensko, ale ještě s bonusem, že i ta hlavní srážkově činnost bude ležet spíše za hranicemi. V průběhu noci se ještě více ubralo a aktuálně na modelech na dnešek i na jihu tak do 5-7mm u hranic. I aladin ubral z těch přeháněk na rozhraní.
No myslel jsem že další aktualizace Aladina nám tu aspoň něco hodí, ale všechno to zůstane blízko na Slovensku. Kdyby aspoň to byly bouřky aby byla pozorovat pěkná blýskavica, ale asi ani z toho nic nebude. No nic musíme si ještě počkat, ale jestli se dočkáme?
No.. zase to vyšlo Aladinovi, sice ještě není po situaci, ale on od začátku pro jihovýchod dával minimum.. Icon zpočátku i s ECMWF.. tyto dva modely zpočátku úplně mimo. Ale úhrny postupně snižovaly, i v ENS tak jak šel čas. A já vůl jim na to zase skočil. Srážky bohužel budou zcela východně..
Tak tady to dopadlo zase mizerně, mělo to být podle radaru trvalé a mělo i silně pršet, ale byla to slabota, většinu času jen pokapávání, a navíc v tom byly přestávky. Intenzita maximálně slabá až mírná. A teď ještě byla jedna přeháňka, ale rovněž jen slabá až mírná. Úhrn pouze 0,3 mm, takže v srpnu teď máme 14,5 mm srážek, což je opravdu bída.