Na většině území ani kapka, ale někde to prostě náhodně vybuchne a během chvilky bílé odrazy. Oproti modelům těch bouřek bylo o dost více Některé buňky jsou dost bleskově aktivní a řekl bych, že celkem dost tvoří i CGčka. Tady samozřejmě ani kapka, ale o kousek dál lilo a byly pěkné rány. No sucho bude víceméně dál pokračovat.
Diskuse o počasí Bouřky 15.-16.8.
Klokan_0
Vypadá to solidně. Jak jsem byl teď v bazéně tak jsem slyšel vzdálené hromy ale to už je asi tak 30 min zpátky
Už jen 4 hodin do konce výstrahy, dnešek u mě asi zakončen, pokud se ještě něco rychle nevytvoří
Tadeas
Jo teď bouřka od tebe jihozápadně se rozplývá pomalu ke mě ale neví jestli dorazí
PS: o 6 minut se to fakt tlačí sem, možná tu dojde sem ale šanci moc nedávám ještě je furt zbytek kovadliny (od mrtvých starých bouří). Jinak půjdu za chvíli na Svatý kopeček takže výhled bude super
Paveljmv
jo určitě. Ale i když tahle buňka s tornádickou buňkou tehdá maj velké rudé bílé jádra tak jsou strukturově úplně jiné.
Tornádo nebude, 5 cm kroupy nebudou, 110 km/h vítr (pokud to nedownburstne na což je malá šance) taky nebude.
Fakt podle barev na radaru nepřirovnávat každou situaci k 24.6.2021. ......
Vypadá že ta potvora jde sem. už slyším mírně hřmění
A teď na mě kape ale nad mnou je jen vysoká oblačnost
Tadeas
Aha fakt tak aspoň ji uvidím jako vzdálenou a už slábne
Paveljmv
Proč by z toho mělo být tornádo?
Vždyť až takové podmínky na něj nejsou..
Kovadlina z bouřky na jihu Moravy se drží těsně pod Olomoucí.
Podle modelů to vypadá na nějaký rozvoj ve večerních hodinách na jihu Čech a Šumavě. Nejspíš už nic nebude, protože podmínky na bouřky klesají..
Tadeas
Podle mě už nic moc nebude, možná pár bouřek. ICON DE ještě něco má u mě ráno ale to mu nevyjde. Dnešek už pro mě končí, bouřka už umírá a nic nového se nevytváří. Alespoň 2 vzdálené bouřky
jak tu každej může pouze za pomocí radaru rozpoznat kroupová jádra, to mě celkem fascinuje, takovou schopnost bych chtěl mít taky.
normální prochcané bouřky s občasnýma kroupama v některých jádrech, tady nic nebude do minimálně druhé poloviny dalšího týdne.
Já nikdy situace z radaru (bouřky vůbec) neporovnávám. Raději porovnávám synoptickou část těch situací, protože pak člověk může hledat jisté spojitosti a v případě modelové nejistoty trochu ví co od toho může čekat. Ty bouřky na Vyškovsku a posléze jižněji ke Žďánicím rozhodně nebyly bouřky typu 24/6/2021 a popravdě mě zajímá čím to je, že dochází v polovině naprosto nesourodých situací ať už jde o synoptiku, či pak o čtení z radaru ke srovnávání s tímto datem.
Paveljmv
Tak měnily směr i díky tomu, že přirozeně se snažili dostat do oblasti s dobrou vzdušnou vlhkostí a teď večer je postupně hnal k J/JZ i fakt, že přecházela přes jih Moravy fronta.
Jinak za frontou aktuálně 26°C, dusno. Beze srážek za dnešek.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.