No v Rakousku se to začíná probouzet. Zatím to nevypadá na nějak extra silné bouřky, ale mělo by to teprve před večerem nabrat všechnu tu sílu, jak ukazují modely. Teprve se jedná jen o tvořící se bouřky, ty by pak měly zmohutnět a spojit se do většího bouřkového systému.
Peter Sedlák 1 Já už si ani pořádně nepamatuji, kdy tu byla pořádná smršť s prudkým větrem. Myslím, že to bylo někdy v minulém roce (ne, že o ten prudký vítr stojím, ale ten pořádný liják by se hodil). Sice ano, jsou tu bouřky, ale letos opravdu ve slabé variantě. Nejprve to vypadá na pořádné bouřky a pak se to před námi hezky rozpadne.. Max chvilkový vítr s vyššími nárazy a poté mini lijáček s hodně CC blesků, takže blesky ani nešly fotit.. Letos 26. června byla stejná situace, jak jsem popisoval vyše.. Pak ale okolo 22:30 začalo kolem nás házet do země spoustu CG velkých blesků, ale to jsem neměl odvahu vyfotit.
Bouřky už nám pěkně vznikají u Znojma a pod Vysočinou na hranicích. Z Rakouska od jihu naopak míří větší shluk bouří, který později dorazí i na Jižní Moravu. Vše se pak bude postupně stáčet více na sever kvůli proudění.
Neziderske jezero slusne.. stanice lokalne i nad 27 m/s.. tahle az pres 35 m/s.. ikdyz je to amaterska stanice nejaka. Ale tak 25-28 m/s lokalne fuknut mohlo
Mr. Lightning Ano, vypadá to už celkem silně. I přesto, že dneska nehrozí až tak silné bouře, tak i tak by stále mohly mít husté projevy. Nyní u Vídně a na severu Rakouska výrazně přibylo bouřek. To hlavní by sem mělo ale dorazit až později večer.
spurdo Pravda, vypadá to celkem zajímavě a nyní by sem mohly směřovat i kroupy, ale to znám. Ještě nebudu radši říkat hurá, jinak to opět dopadne jinak.