Diskuse o počasí Silné bouřky 3.7.
Na jihovýchodě Moravy se začaly tvořit bouřkové buňky, které už ale slábnou a postupují o kapku rychleji a odchází na Slovesnko, takže přívalové srážky tam určitě sice jsou, ale už by neměly působit žádné škody.
Další bouřková buňka se nyní nachází na pomezí Rakouska a jihu Čech - dotýká se jenom hranic.
Na většině území Rakouska pěkně bouří, jsou tam buňky, které se spojily do většího bouřkového pásu.
No a na Olomoucký kraj míří pás deště z Pardubic. Jestli to zasáhne přímo nás, nevím. Nejspíš maximálně jenom dolní část deště a zbytek by měl postupovat dále Olomouckým krajem do Slezska.
Ale toto vidím max na 1 mm..
Tady dnes nejprve vystoupila teplota až na 34,7 °C, po 15. hodině už ale začalo více přibývat oblačnosti, takže dál ten vzestup nepokračoval. Asi o hodinu později už i trochu pokapávalo a poté se přidaly první hromy. Byla to MCS, ale moc silná nebyla, viděl jsem jen jeden záblesk a hřmělo tak jednou za 5 minut. Bouřku beru nakonec jako okrajovou, dva hromy byly dost hlasité, nejbližší blesk podle LightningMaps (blesky.bourky.cz už téměř nesleduji) uhodil nějakých 5-6 km od nás, to hlavní však zůstalo jihovýchodně. Slabší jádro bylo i na severozápad od nás, ale dál. Tady sice chvílemi pršelo až silně, ale úhrn se zastavil jen na 1,1 mm vody a to je i náš dosavadní úhrn v červenci. Spokojený jsem ale z poklesu teploty, asi půl hodiny nazpět bylo jen okolo 21 °C, teď to sice trochu stoupá, protože opět vylezlo Slunce, ale žádný výrazný vzestup to už dnes naštěstí nebude.
Bouřka u mě žádná a jen horko a dusno. Kéž bych aspoň zapršelo je to potřeba, snad v noci dojde něco. Suchý vzduch, dusno a horko. Teď už se dost kupí ale jestli z toho zaprší to nikdo neví. Aspoň ten vítr trochu zchladil
Teď je krásný Cumulonimbus kousek od mě ale nevím jestli z toho něco bude a stejně to jde pryč
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.