Aladin CE vypadá pro mě zajímavě. Okolo 17:00 na jižní Moravě dává bouřky ve větším celků které půjdou směrem na severovýchod. Pak o půl noci další celek bouřek ale ty budou na jihozápadě Čech z Bavorska, které budou trvat až do pátečního rána.
Jo a je vůbec předpověď na Nově dobrá, protože řekli že v pátek silné bouřky a spíš se v pátek bouřky čekají jen ojediněle
U nás zřejmě opět nespadne ani pár kapek, bude to suchá fronta, která se projeví jen na JV. Tak snad se dočkáme na počátku přístího týdne, sucho tu už je výrazné.
spurdo Víceméně shoda je pouze u regionálů Aladin a ID2.. Jinak ICON, ICON EU, GFS , ECMWF i korejský model dávají bouřky především na JZ a jih Čech.. Později i něco na Moravu, ale tam těžko říct, kvůli vysokému CIN..
S frontou v neděli to dopadne stejné jako s páteční. Už jsou srážky osekávány a ochlazení bude jen nepatrné Celý červenec bude opět na sucho Dva nejdeštivější měsíce v roce pryč a jen slunce, vedro a sucho.
Tak Aladin mi na zítřejší den dopřává nějaké mm. A celkem dost. Naopak ICON DE tam pro nás zatím nic nemá a má tam hlavně v jihovýchodní části Česka (jak bylo zmíněno v předpovědích). Uvidíme, co vyjde, ale už bych se ani nedivil druhé variantě..
Zeu Přijde mi, že zbytečně strašíš Budeme rádi, když se dočkáme bouřek a nějakých srážek, které stojí za řeč. Když za odpoledne naprší polovina z toho co píšeš, bude to jedině k prospěchu A i kdyby 50 mm za odpoledne, půda to pobere a potřebuje
estofex - ČHMÚ. Letošní věc že i fronta nad beneluxem druhý den skipne všechno a bouřky až východ. Po tisicaty prvý zkopírovaná výstraha. Tady vyprahlo největší horko a zase budem čekat týdny na šanci ba i déšť a očekávám i další šance že potká stejný osud. Letos jedou tradice neskutečný masakry.