Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 23.6.
Tady ráno příjemně překvapilo, od ZJZ dorazila bouřka s pěknou elektrickou aktivitou a mnoha CG blesky, srážkově ale stála úplně za prd, spadly 2 mm. Nyní venku pěkně fučí, nad Prahou je dle sondáže suchá vrstva, takže odpolední bouřky by se, alespoň v okolí Prahy, konat neměly. Ono také nebude o co stát, protože to bude jen o silném větru a možných kroupách.
Honzaaa
Máš pravdu, pár blesků se na tom pásmu objevilo, ale já být tebou, tak radši začínám sledovat bouřky v Německu. Očekávám nějaký výskyt bouřek během odpoledne i na východě Čech, kde by se měly spojit a postupovat k nám, tak jsem zvědavý. Snad to vyjde, ale bez větších škod.
Ja si myslim, ze to najede nekde kolem Prahy driv nez tam dojdou ty Vase bourky.
Tady od rána přibývala hustá vysoká oblačnost z rozpadajícího se systému v Čechách, proto se zpomalil i vzrůst teploty, s odpolednem oblačnosti ale od jihozápadu ubývá, vidím i nějaký altocumulus. A teplota zase letí nahoru za slabého až mírného jižního větru.. Večer čekám konec světa...
PatrikMO
Je to slabší a moc z toho nebude prý nejsou podmínky . Snad aspoň normální bouřka přijde.
JUGOCV
Budou tu přeháňky max. V Sasku nadjezd, cokoliv dole podjezd.
Ondris
Ano na západě jsou rosné body okolo a tady u mě okolo 16. Na severu Čech i přes 20. Pocit dusna je a srážky se blíží.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.