Francois
Yess tak se nám to tam tvoří, před sebou mají dost vlkosti a skvělé další podmínky
Řekl bych že se zformují do linie ještě před urovní Mnichova a u nás by mohly na západě čech vzniknout i nějaké předfrontály
Diskuse o počasí Silné bouřky - 31.5 - 2.6. 2025
čhmu weby padly.
Teplota 26°C a rosný 15-17°C
Peter Sedlák 1
Já jsem už celý týden v Táboře, v jižních Čechách, a tady dneska většinou šedivá deka, poprchává, a jen okolo 20°C. Ale zase aspoň od čtvrtka 3 přímé bouřky. Včera večer moc pěkná, no a dnes okolo třetí ráno, zatím nejlepší bouřka letošního roku, co jsem zatím měl možnost vidět osobně. Několik velmi blízkých úderů, slušná blesková aktivita a i pěkně zapršelo, stejně jako včera večer. Konečně jsem viděl aspoň něco, a né ty 5-minutový chcíplotiny na SZ
Pro kuřaky je tohle horsi nez 40 ve stinu, je 24 st. Vlhkost tak 90%kdyz jeste slabe prsi.
Pradelna hadr
v tom Německu se to krásné tvoří
Tyhle situace mám nejradši Morava, Čechy, všude je naděje bouřek a nikdo si tu nevybíjí zklamání, že u něj zrovna dneska bude prd
A ještě bonus, že to jsou 2 rozdílné situace, takže o to víc co dnes sledovat
V celém Německu i tady je CIN a CAPE nedosahuje vysoko. Bavorské bouřky jsou malé i když mají přes 60 dBZ. To se snad změní zachvíli.
MostMost
to jo no. Přes prázdniny pojedu na Slovensko, tam to umí každý rok hodně.
Takhle deka to cely po**be a mozna vecer dorazi zbytky z Nemecka. Jinak podle puvodniho by byli uz davno bourky po cele CR
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.