Dnes v noci a zítra přes den se očekávají nějaké bouřky. Již teď k večeru se od jihu nasouvají přeháňky ze kterých by mohly ojediněle vzniknout i bouřky, ale jestli něco bude to je ve hvězdách. Ani na Slovensku zatím nic i když je tam celkem výrazné srážkové pole.
Zítra se taky ojediněle čekají bouřky zvlášť na východě, JV. J. a JZ. území.
Diskuse o počasí Bouřky 17-18.4. 2025
Bouřky na východě očekávám od středy příští týden.. ale možná zabouří i zítra dopoledne.. nebude to ale zřejmě zatím nic fotogenického. Takže toto téma je trošku zbytečné...
no dobře, dívám se teď, že možná už od úterý něco.. jinak pěkný úhrn Ždánice mezi 5 a 6h 8 mm.. celkově tam mají kolem 10 mm dnes už... u mě spadlo zatím rovných 6,0 a trvalý slabý déšť pokračuje. Takže super.
No a Brumov-Bylnice tak to už je jiná liga... ale se tam pozorovateli dostala voda někam do čidla, protože se zobrazuje nesmyslná relativní vlhkost vzduchu..
Fstorm
dík za doplnění.. Slovensko jsem v mapě silnějších bouří nad dnešní odpoledne nějak přehlédl.. Ale ty silnější se opravdu čekají spíše u severních sousedů. No já už mám první bouřku za sebou. Trefila nás 23.3. tak jako před rokem.. příští týden snad něco i u nás na Moravě zase.. Ale tak zatím nečekám nic extra, spíš takové to statické bublání.. ale tak uvidíme no.
Pavell
Jó sorry zdálo se mně že to bylo mnohem víc, ale ani na tom jihu SK. to nebylo nic moc. Kolem 20 mm spadlo u hranic s námi
https://www.imeteo.sk/spravy/slovensko-zasiahli-bu...
Nevím, kde na to pan Roháček přišel, ale dneska nad ČR určitě nebudou takové nebo snad silnější bouřky než 23.3. letošního roku... možná někde v tom Polsku ano, ale to je tak všechno.
Ale tak jestli to myslel celkově ve střední Evropě tak s přivřenýma očima možná první taková situace...
A zatímco 23.3. je za námi, dnešek je zatím jen v modelech...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.