Diskuse o počasí Bouřky 23 - 24.3.2025
Předtím budou ještě silné nárazy mám tam 83 km/h v 10 až 16h. To nám asi uletí ta načlá střecha na staré stodole, plechy ve štítu už nekteré odletěly a už padá aj eternit
Vtr vždycky vyjde, srážky tak půl na půl, ale předpověď teplot je tady v poslední době úplně mimo, nejvíc minima, dnes "jen" rozdíl 7 stupňů
Fstorm
Aladin se s tím nemazlí, na zítra celkem slušný bouřky na moravu a na pondělí má dost přeháňek i bouřek roztroušeně po celých čechách, a minimálně i v neděli se k němu přiklání i ICON DE, tak uvidíme
Zítra lze očekávat i "silnější" bouřky zejména na jihu Moravy a části Zlínského kraje. Později odpoledne by měl být střih větru až k 20m/s (v 0-6km) a 15m/s (v 0-1km), to jsou solidní hodnoty a MuCape 800. Když k těmto kritériím dojde, mohou se v dané oblasti vyskytnou silné dynamické bouřky. (Alespoň pro jarní část roku)
Leknín
to co tam teď má už by bylo i na výstrahu
Zajímavé budou zítra na Moravě hlavně hodnoty střihu větru: https://www.ventusky.com/?p=49.51;16.74;7&l=sh...
Modely tam čekají rychle postupující bouřky, vyloučit u hranic se Slovenskem nejde ani první low topped supercell.
Včera tady po dlouhé době trochu více foukalo,dnes přes den se vítr (od J) vrátí opět na Moravu,ale později odpoledne bude i tady slábnout,bouřky by se mohly začít tvořit mezi 14. až 21.hodinou,nejdříve na pomezí Čech,Německa a Rakouska,poté Vysočina,východní části Jihočeského kraje,JM (Brněnsko,Břeclavsko),bouřka není vyloučena ani v Královéhradeckém kraji,či v oblastech směrem k Jeseníkům.Největším otazníkem budou reálné hodnoty CAPE,které může ovlivnit přítomnost Saharského písku.Není vyloučena ani slabší supercela,zejména na JM.Tak si ten dnešní den užijte,my ostatní budeme čekat dál…
Fstorm
Tak já bych neřekl, že u nás "trošku pofukuje" a to jsme kousek od sebe, poslední hodinu sa rozfučalo teda fajně. Už spadlo i pár kapek, dobře to začíná
Max nárazy in mám 79 km/h a na výstrahu to není, stále zelená.
No, třeba sa eště rozfučí aj v Růžďce, hlídaj si klobúk
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.