Nad Děčínem se aktuálně vyskytuje i slabá bouřka. Jde o první letošní vyloženě jarní bouřku na našem území. Přeháňky postupují dále do Libereckého kraje. Ojedinělá přeháňka je hlášena také na jihozápadě Moravy.
Zítra se hlavně v severozápadní polovině Čech vyskytnou další přeháňky a ojediněle opět může zabouřit.
Diskuse o počasí Bouřky 11. a 12. března 2025
já dnes můžu začít taky hovořit o vzdálený bouřce, ve vývinu mě buňka ještě stihla líznout, ale za celý den jen 1,6mm, takže nic
Tak Slovensko včera večer jelo celkem slušně, prý tam uhodilo přes 300 blesků a do konce i kroupy se objevily.
Dnes opět večer k večeru sSlovensko něco a taky i Čechy a možná i s. Morava No uvidíme. Zítra nějaký ten déšť a sníh no a pátek to vypadá jak jsem psal před 2 dny že nás to tady lízne, ale ten největší Mordor poleze přes Slovensko.
Dneska bouřky určitě Polsko, tam je shoda na modelech celkem velká. Oproti včerejším výstupům modely dneska s bouřkami až tolik nepočítají. Nicméně největší šance je někde v prostoru západních Čech a pak také ve velmi teplém vzduchu před čarou zvlněného teplotního rozhraní v pásu Orlické hory - Jeseníky a dále směrem na sever do Polska.
Bouřky smazány. Maximálně dostanou Jeseníky.
Fstorm
To je už úplně mimo náš dosah, navíc z oblačnosti s tím spojené jen kape, sotva to dopadá k zemi. Je sice pravda, že nás nezasáhlo přímo některé z těch jader, ale ani tak to nejde hodnotit pozitivně (navíc vzhledem k vysoké oblačnosti to téměř nemělo strukturu). Ale třeba z toho na střední nebo východní Moravě vznikne bouřka.
Olomouc průtrž, blesk jsem neviděl zatím
Ale struktura mraků parádní
mělo být SZ ale má Olomouc. taky gratulace
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.