Myslím si že první bouřky nebo blesky, ale spíš blesky byly teď v pátek nebo v sobotu přece večer nebo v noc. Něco bylo v Jeseníkách a Krkonoších. No takže už 3.1.? Už nevím a myslím že jsem tu i zakládal téma , ale někdo mi ho smazal.
Fstorm Extrémní určitě ne a nárazy 90 km/h nevím, která stanice by měla mít. Bez zdroje je to k ničemu. Ruzyně měla 54 km/h.
V Plzni chvíli pršelo, ale přešlo to rychle do sněhu a sněhových krupek. Slyšet bylo i zahřmění v dálce. Napadl poprašek. Vítr měl nárazy kolem 60 km/h.
Na jihu Prahy to tedy nijak hrozné nebylo, trochu zafoukalo, docela slušně sprchlo (a stále prší), hromy jsem žádné neslyšel, podle detekce to bylo kdesi nad centrem. Spolu s tou vodou z roztátého sněhu je teď venku pořádný bahňák, už aby to zase přimrzlo.
Tak přidávám snímek krup (krupiček) co padali, prý největší tak do 1 cm, ale dceři se to nechtělo sbírat po zemi, tak poslala co lapila do dlaně, je tam i krátké video, ale to sem nedávám, hrčelo to pěkně...
Gratulace Praze, nádherně nám to celé vysála. I tak ale docela spokojenost, nějaký ten menší shelfík tady byl a na čele docela pěkné kroupy, tak snad dáme bouřku někdy jindy.
Dvě lajny kousek od sebe.. Každá úplně jinak organizovaná.. Ta jedna jde jako linie, jsou v ní i výboje.. Ta jižněji, co je tady , postupuje jako train.. Chvíli krupky, teď už chumelí.. Hezky se setmělo..
Jsem na Staromáku v Praze a nic hrozného, jak píše Fstorm, že někdo píše, to nebylo. Několik záblesků, asi tři hromy, silná krupková přeháňka trvající 4 minuty, pocukrováno a konec. Vítr takový přeháňkový, nic extra Teď svítí sluníčko.
Z Německa do Karlovarského kraje postupuje další přeháňková linie doprovázená i blesky. Při postupu dále na východ ale bude postupně slábnout. Dnes tak u nás zaznamenáváme první bouřky roku 2025. 🤗 Přináší sníh, déšť i krupky.
Valep Nebylo, všechny stanice tam mají náraz kolem 50-60 km/h. Podobně tomu bylo i na jiných místech.
Detekce blesků za posledních 90 minut od Blitzortung.org
Tady opět krupky a přidal se vichr.. Slušná sibérie venku Teplota během přeháňky klesla o 3°C.. I tady se tvoří v přeháňce tenká, žlutooranžové lajna..