U nás dneska k večeru vzdálená bouřka, byl slyšet tak jeden hrom za minutu, takže elektrická aktivita byla celkem slušná. Viděl jsem i slabé mammaty, ale ani jsem je nefotil, už se stmívalo, takže by z toho nic moc nebylo. Nakonec začalo i trochu pokapávat, ale měřitelný úhrn z toho nebyl. V té době už ovšem nehřmělo, jádro se odsunulo pryč směrem k severu, ale kovadlina se natáhla nad nás směrem na východ.
Diskuse o počasí Bouřky od 28.8.
Tady se vytvořily docela pěkný bouřky ale jde to okolo takže nic ale rány to jsou pěkný
Ale něco se vytvořilo u Karlových Varů a podle radaru to jde na mě ale to dusno je hnus
kuba
Rokycany pěkné krupobití:
https://www.rokycany.cz/webkamera/d-902804#obalcel...
no hezky to naskakuje, jede to podle jednoho včerejšího ID2 výstupu celkem dobře
Ta bouřka co jde od Prahy na SZ se jako jediná hezky hejbe
Tak tady se toho nakonec dělo až nečekaně hodně, ale všechna bouřková jádra s námi pěkně vyčůrala, jakmile se něco začalo přibližovat, tak to chcíplo. Podívaná to byla každopádně pěkná, slyšel jsem i spousta hromů. Zajímavé bylo, že všechna jádra byla značně base elevated a vypadávalo z nich velmi málo srážek, mnohdy neměla ani pořádnou základnu a přesto z nich vydatně hřmělo.
prošla tu středohořím a do teplic slábnoucí supercela no, ale středohoří často s těma bouřkama dělá rychlej proces, jen outflow, horko, hnus
Dnes konečně něco lepšího , nepřímá bouřka, ale ve srážkoměru mám konečně nějaké "solidní" srážky 5 mm. Sice jsem zrovna měl moc moc práce a pěkně promoknul, ale vůbec mně to nevadilo. Pěkné osvěžení no a skoro po dvou týdnech tedy zapršelo a venku opět slimejše můžu házet lopatou, neuvěřitelný fakt
Jinak Huslenky ze ZL kraje nejvíc 17 mm, tam se jim to moc nevyhýbá jak nám poslední dobou, však ono se to zase otočí...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.