Nic sem nečekal, nic nebylo. Vyjebávka stejně jako letos již asi po 30. Trochu najivně jsem si říkal, že po tom červnovým průplachu bude letošek třeba jinej, ale pak začaly srážky chodit opět ze starého známeho JZ a to máme při tomhle proudění na téměř celým plzeňsku vyplý kohouty, hlavně tedy co se týče konvekce a ješte to specifikuju na denní konvekci. Ku dnešku deficit ze červenec a srpen již přerostl to, co tu napršelo v nadbytku v květnu a červnu. Jeden by řekl šul nul. Tak uvidíme jak se vyšvyhne září a podzim, snad ne jako loni (rekordní sucho a vedro).
Marco11_ Krásné fotky. Dnešní západ slunce byl opravdu povedený. Přikládám také fotky ⛅ Teplotně oproti včerejšku je to velký rozdíl, aktuálně je tady 14c.
swan1 Jestli nás to tu zase trefí, tak mě už vomejou..., to by byla protekce..směr to zatím docela má, taky je tu docela dusno a zase uplné bezvětří, jdu zalejvat, ať mám alespoň v jednom sudu místo, kdyby sprchlo.. p.s. 16:22 ... první přeháňka už je tu, lehce prší..sem to přivolal..
Peter Sedlák 1 Na ty jsem samozřejmě koukal, Morava má CAPE snad vždy, to je jasné. Zato Pražská sondáž, která je relevantnější pro oblast těch srážek od nuly fakt daleko nemá, proto mi to přijde zajímavé..
V Čechách je CAPE zanedbatelné, v chladnějším Z,JZ proudění, na Moravě vyšší, v teplejším vzduchu od V, JV.. Tu a tam něco vzniká na souběhu těchto proudění..Nejen u nás se něco drží, ale i v sousedním Rakousku. Konvergence je hezky vidět na družici..