Diskuse o počasí Bouřky od 9.7. do 13.7.
Uherský Brod konečně zažil výraznější bouřku. Příliš ničivá nebyla, kroupy žádné, vítr byl jen na začátku čerstvý, ale zato blesková aktivita byla opravdu výrazná, bylo to s několika CG blesky, dva uhodily asi 300m ode mě, byla to rana jak z děla.
Bouřka se přehnala okolo 20:00
Tvl ten tradiční pás no comment... Oni si prostě dají double...
Lidi chápete to? Tam někde v té oblasti, to je prostě marast...
Jinak srážkově totálně vyhrál SZ/S Čech a ta mapka kterou přikládám je 40 minut pozadu a v oblasti stále prší, hoďte to sem pak někdo za pár hodin a bude to tam ještě o něco výraznější...
Jinak zalito je pěkně. Nová Ves na Mělnicku za poslední 3-4 dny 48 mm srážek. Teď už stačí jenom stabilnější teplé počasí a houby vystřelí. Jsem zvědavý. Navíc stejně nelze věřit v letošní sezóně, že do týdne nedorazí další srážky, takže letos něco jako sucho je sprosté slovo.
Jsou velké rozdíly na takovém kousku okresu, třeba Vsetín má 30 mm, já nejsem moc daleko od města a mám ve srážkoměru 12 mm a třeba Maruška 16 mm.
První 3 mm mně spadly v té bouřce co nás vzala kolem 13h, trochu se to před náma vyhlo na východ a pak na radaru to večer vypadalo kolik těch mm nebude a mám celkovou sumu za červenec 29 mm, průměr je 103 mm. Ale poslední podprůměrný měsíc tady bylo září, takže to vůůůbec nevadí
Aura
Ano je to tak další srážky by nás v plné síle měli zasáhnout večer a v noci na zítřek všechny modely se shodují, možná i zabouří, včera jsme dali do večera 22,5 mm tak spokojenost a ještě něco v noci to se teprve podívám za celý měsíc zatím 56mm, tedy už o 13mm více než za celý červen
Tak tady včera 0,5mm..
Dneska od půlnoci mocných 2,5mm..
Celkem tato akce 3,5mm..
No kdo to má?
Celý JZ včera pohřbil dekl vysoké a pak i střední oblačnosti..
Při odpolední vlně tu v oblasti proběhla iniciiace cca 8-10 bouřek, energie bylo dost.. spouštěč nechyběl..
Nicméně z většiny pouze pár kapek a zánik, nedostalo se to dál do výšky přes zádržnou vrstvu..
Pouze dvě bouřky iniciované přímo tady se rozvinuly pak dál ve vnitrozemí do silných bouří, přesně na rozhraní VO a prostoru s už menší oblačností tedy Blatná a Strakonice..s postupem pak dále na S, SV..
Ondris
Takže včera a dnes máš 2x tolik než my, nechápu, na co si stěžuješ, jaký sucho?
I co se týče celé týdenní bouřkyády ti statečně šlapeme na paty, viz obr.
Njn, holt se nám teď nedaří..
Jinak tady si na sucho určitě stěžovat nemůžu, i když červen podprůměrný, červenec zatím také, ale sucho tu fakt není..
Na dnešek na večer mi sem ICON střílí 21mm ..
Tak jsem zvědav, sem s nimi
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.