Diskuse o počasí Bouřky od 9.7. do 13.7.
Tak SZ je už odepsanej. Normálně mě to dneska vůbec nebavilo pozorovat. Každá bouřka se chová úplně jinak. V mé blízkosti se vytvoří silná bouřka a za 10 minut je mrtvá. Nevím z jakého směru to má vůbec přijít. 1 slovem chaos
Tak Benátky nad Jizerou dneska neskutečná srážková díra ale včera Chotětov, Horky nad Jizerou pěkná supercela Benátky to jen lízlo ještě že tak ve zmíněných vesnicích popadané stromy, poničené fasády a rozbité skleníky. Prý byla ta supercela opravdu krásná, jelikož jsem v Chorvatsku nemohl jsem ji nafotit, ale pár fotek od známých jsem viděl. Budu sledovat radar i tady a jsem zvědavý jestli ještě něco do BNJ v noci dorazí. Dneska už se dočkal i Negan
Já jsem nadmíru spokojený. Spadlo 37 mm v silném dešti, bez přívalů, bez větru + pár krup cca 1cm. Největší úhrn za letošek, na pár dní je vystaráno. Za posledních 30 dní jsme tu měli 31mm.
Karakal.
Kam koukáte? Ta lajna jde přímo na Plzeň
Jo ten východ jede pěkně kdy se to konečně otočí a půjdou systémy od Z nebo SZ
Tak na Mělnicku ustala poslední silnější lokální přeháňka.
Nová Ves srážky takto:
10.7. - 7 mm (okrajová bouřka + déšť)
11.7. - 21 mm (silnější supercela s kroupami + další menší bouřka)
12.7. - 15 mm (obyčejná bouřka + lokální silnější přeháňky)
10-12.7. - 43 mm srážek za 3 dny. Velmi povedená série. Za červenec zatím 52 mm, za posledních 42 dní (1.6. - 12.7. 146 mm srážek. Je tu opravdu velmi zalito.
Ještě možná něco spadne v noci, ale víceméně to uzavírám. V Praze kde jsem byl většinou, tam bylo pár silnějších bouřek, ale srážek celkově podstatně míň.
Mělnicko jede, přestože je to většinou suchá oblast a přestože není v tom hlavním pásu, jindy tu bylo výrazné sucho. Červen 2022 to ovšem nepřekoná, to spadlo ještě více. Jinak ještě to srovnání s Roudnicí nad Labem, která leží o trochu severněji. Mám dojem, že tam spadlo srážek ještě o něco více za červen a červenec.
U me ted po prechodu pasu bourek opet dest. Zajimavy jev, kdy pasmo postoupilo na SV, ale vidim, ze oblacnost ve spodnich patrech couva zpatky na JZ. A na radaru to najednou naskakalo znovu.Zadny hruzy, chvilema intenzita 30mm/h. Celkove dnes skoro 17mm. Za cerven krasnych 65mm. Verim, ze pasmo z Nemecka jeste v noci zauraduje.
gugu92
Ta doleze i do Prahy, když bude chtít. No a ještě nás čeká 1 komplex v 5 hodin ráno icon de...si dělám srandu
2 nové bouřky na SZ to kdo tam čaruje v tom deklu...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.