Diskuse o počasí Bouřky od 9.7. do 13.7.
Ať už něco přijde a ochladí se. Snaha tam je a sem tam kupovitá oblačnost
Olší u Telče už se také blíží 40 mm: https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/olsi_telc... Bouřka zde přitom pokračuje.
Tak první bouřka už je za mnou a další se blíží
Těžce začínám nechápat co ty bouřky mají furt se "středem" ČR atd..
Tady střed plzeňského (okolí STOD) dusno a bez kapky snad měsíc?
Bouřky si to tu procházeli o 2-3km max
JUGOCV
Já si myslím že jo ale ty rány jsou jak z děla
swan1
J e myslím tím v ČR. Já zde nic neočekávam, ale aspoň se mi vymení voda v sudech na deštovou vodu a nepřijdu o úrodu. Těch rajčat a paprik je vážně škoda se s tím piplam a pak to zničí vítr nebo kroupy to pak fakt naštve.
Jih Vysočiny nevypadá vůbec dobře. Bouřky se udržují v nebezpečném pásu na stále stejných místech. Úhrny u Telče přesahují 30 mm a stále vydatně prší. Lze očekávat překročení úhrnů i 50 mm. Oblast je navíc velmi nasycená a hrozí tak i rozsáhlejší škody v podobě rychlého zatopení níže položených míst nebo vzniku nebezpečné bleskové povodně.
Z Rakouska se tam navíc sune množství dalších bouřek a zatím to nevypadá, že by jim docházela energie.
V těch regionech to bohužel vypadá na extrémní bouřky.
Ondris
Tak tady opět 1mm, nahoře na Jílovišti (vzdušnou čarou 3km) mají 20mm Co na tom, že tady byly 10 minut oranžovo-červené odrazy, na suchou zem prostě neprší. Fraška číslo xxx letos, už ať je podzim a ty srážky začnou (ne)chodit trochu rovnoměrně.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.