Diskuse o počasí Bouřky od 9.7. do 13.7.
Jih Čech uz to rozjel, byl bych vklidu
Tak dnes už druhý přímý zásah. Bylo to sice velmi rychlé, ale přívalový déšť byl intenzivnější než u dopolední bouřky. Spadly další 3,3 mm. Hromy byly sice dost hlasité, ale nepřišlo mi že by nějaký pocházel z CG blesku, o to víc mě překvapilo, že nám během bouřky problikl proud.
No jo, už jsme tady doma.
Jestli to nerozjede Šumava, tak jsme opravdu v pytli. ČHMÚ přidal příspěvek na Facebook s krátkým rozborem. Když to shrnu, tak nám říkají, že sami nevědí, jak to vlastně bude a co bude. Je to složitá situace no.
swan1
Na dnešní situaci jsem fakt zvědavá. Fakt bych aspoň jed u hezkou bouřku za sezonu chtěla. Dnes k tomu byly ideální podmínky. Je to hodně nejisté.
HaMeLeOn14
Něco se rozjíždí šumava by to měla nakopnout. Je to jak hra minové pole naskakuje to defakto kdekoliv. A má to potenciál sílit. Tak uvidíme máme tu dnes bouřky suprise
Nad Vysočinou už to najiždí, smer VČ.
Ja na Vaše modely se*u ted uz. sleduji kupovitou oblacnost.
Suchou vrstvu si nechte u Vas.
Dekujeme.
27st, 72% skoro jasno
Predators2
U nás je, ale ani kapka a ani hrom. Ráno a dopoledne se to tu vypršelo a vybouřilo a tady u těch nahodilých buněk je potřeba velké štěstí. To jsme letos už několikrát měli, ale pořád to tak zákonitě fungovat nebude. Takže nezbývá než čekat na večer a doufat, že přijde další systém.
Tomr
Dynamika a instabilita. Podmínky jsou horší hlavně na střední a severní Moravě, ale to je způsobeno tím, že tam od rána bylo více oblačnosti a aktuálně přetrvávají bouřky. Podmínky se budou s odpolednem rychle vylepšovat. Modelové sondáže ID2 dávají na oblast severního Rakouska a jihu Moravy později odpoledne velice dobré hodnoty CAPE a další parametry.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.