Diskuse o počasí Bouřky od 9.7. do 13.7.
Sich
jeziiis já už bych brečel fakt
Už jsem na Vysočině a to bude jízda, již je slunečno a nějaké ranní crcačky zapomenuty, Třebíčsko a Brněnsko lokálně i 15 mm jako nic, tenhle papiňák jak zkondenzuje, tak to bude průšvih, vypadá to na druhé Trhové Sviny se 70mm.
Hradec 50ka a včera vytopené Pardubice, ještě někdo se ve VČechách hlásí o dávku?
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pardubice-spl...
swan1
Jo dekl jsem dost nastvana snad dostaneme aspoň déšť. A nevypadá to že by se to chtělo odeklovat. Ale snad nás něco překvapí dusno ke nesnesitelné
Ze satelitních snímků je patrná jedna věc. V atmosféře je mnohem více vlhkosti než včera a ve středu. Proto lze čekat plošnější výskyt bouřek a srážek. Nějaký dekl nebude dnes hrát roli, prostě ty podmínky budou dobré a synopticky jde o výraznou situaci, která to bude řídit a určovat.
Některé zdejší příspěvky v poslední hodině mě popravdě dost rozesmály.
Ale k věci. Tady bylo dneska zajímavé už ráno a dopoledne. Kolem osmé hodiny jsme tu už měli mírnou přeháňku, ta nám dala jen 0,2 mm, ale zhruba od centra na východ byl i přívalový déšť. Jihovýchodně od nás navíc byly podle detekce ČHMÚ 2 blesky, ale hromy jsem neslyšel, tak to beru jen jako přeháňku.
Potom během dopoledne sem od jihozápadu přišla MCS a přinesla přívalový déšť a silný nárazový vítr. Viděl jsem i náznak shelf cloudu, ale nestihl jsem fotit, protože se rychle rozpršelo. A jinak jsme měli i více hromů do minuty a viděl jsem celkem 5 záblesků. Napršelo celkem 11,3 mm, takže dnes už máme přímou bouřku a zatím 11,5 mm srážek. Slušné skóre vzhledem k tomu, že má to hlavní přijít až večer.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.