Diskuse o počasí Bouřky od 9.7. do 13.7.
Ondris
No já právě koukám na radar a družici, a taky na předpověď CAPE..
Vidím zbytky z nočních bouřek, přeháněk , spoustu oblačnosti všude a předpověď GFS, co se CAPE týče je žalostná
Ale pokud se to aspoň částečně rozpustí, může to být zajímavé..ale může to být klidně i propadák..
Uvidíme.. Já též věřím pro Z polovinu spíš ve večerní, noční vlnu,až na frontě..
Yurri
Neví se co bude dneska a Vy už koukate na noc na nedeli
Může to být propadák dneska klidně, to nikdo neví.
Z původně slibovaných desítek mm máme od začátku týdne krásných 0,0mm. Takže už jsem skeptik, nedivil bych se kdyby to tak dopadlo i dnes. Trend je bohužel jasný. Ubírání, narušení kompaktnosti, posun na východ. Zkratka tady opět loterie, na kterou tenhle týden štěstí vůbec nemáme. 5km na všechny strany uz spadly desítky mm
Tady v Ústí svítí sluníčko od rána a máme polojasno
swan1
Aladin má v té samé době v Čechách CAPE lokálně až ke 4000 J/Kg, tak babo raď.
Jinak kdo má Fb, tak velmi doporučuji sledovat předpovědi pana Roháčka. Nic podrobnějšího nikde jinde nenajdete, je to fakt borec. Za krátkou dobu, co ho sleduji, mu některé předpovědi vychází až s neuvěřitelnou přesností!
https://www.facebook.com/share/p/EtrFQ9YGMzdpNR9T/...
vojta-černošice
Vím moc dobře, jak se cítíš, jsme na tom úplně stejně. Už je jisté, že východ má opět své jisté. My tu budeme nejspíš sbírat jenom drobky a bude hodně o štěstí, jestli nás náhodou něco trefí nebo budeme sušit dál...
no modely nám teda vůbec nepomáhaj a nepomůžou
jeden to má támhle, druhý támhle, třetí nemá nic, čtvrtej to má všude, tak nevim teda jak to jako dneska má vyjít a jak dát podle toho forecasty, nemusí být taky absolutně nic žejo.
třeba aladin mi několikátým výstupem už drží přes 20mm, iconek to nenápadně odsouvá a ruší včetně noční linie
s iniciací bude muset pomoct orografie, jinak linie si vypadá, že si pojede prahou na východ
Aldan
Aladin tam na to stejné časově okno má Cape přes 3000..
Je to hodně rozházené a klíčové bude, jestli v pruhu před frontou dojde k projasnění..
Ovšem pokud se vytvoří bezoblačný pruh v 9-10 ráno a posléze se v poledních hodinách nasune vysoká a střední oblačnost, bude to, hlavně západní polovině k ničemu..
Rozpouštění oblačnosti a časování příchodu další a celé fronty budou klíčové..
Fakt teď těžko říct, co se bude dít...
Aktuálně se západ projasňuje, ale jak dlouho to vydrží? Uvidíme...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.