LukasZH
No uvidíme jak to bude vypadat. Já tam na pátek vidím pořád velmi dobré podmínky. I když poslední výstup Cape trochu ubral. Stále je tam dost dopoledne mezi 1500-2000 a to není málo. Jestli ten koláč půjde večer budou bouřky na něm. To mi neříkejte že nebude nic a jen déšť.
Diskuse o počasí Bouřky od 9.7. do 13.7.
TomasMost
Fakt je, že tak malou kukuřici jsem tady kvůli chladnému průběhu jara neviděl a je to všude podobné, na průměry zapomeňte, v lidmi již změněném klimatu je nelze srovnávat s minulostí, dávno pasé. Dělat lze rozhodně vždy více a není pravda, že se musíte smířit s tím, kdo bude mít černého Petra tentokrát, větrolamy dělají hodně a v mém odkaze v diskusi o GO máte praktická opatření v oblastech zasažených tornádem. Lze dělat strašně moc, ale každý rok rozhoduje, protože až budou extrémy narůstat, tak půjde o to, zda se s krajinou začalo včas nebo ne, doslova půjde o životy, ale priority jsou holt jinde jsou tady silnější fosilní lobby, zájmy agro a uhlobaronů, energošmejdů a solárních a nadnárodních průmyslníků a nikomu z nich o naši krajinu a budoucnost rozhodně nejde.
Flame
Taky jsem sledoval a ten týden jich asi moc nebude. My jedeme k jadranu v den vašeho návratu a tam toho ještě moc nevidím, je to daleko. Hlavně budete mít dost teplé moře.
https://meteo.hr/prognoze.php?Code=14303&id=pr...
Další výstup aladina potvrzuje zdržení fronty. SZ si možná užije
gugu92
já si myslím že to všichni dali více na západ než předtím, teda krom icon de věčného nepřejícího.
Ale hlavně pátek bude asi situace roku, bouřek bude hodně, doslova níže se vytvoří nad námi a to z toho vzejdou velmi vysoké úhrny srážek + velké kroupy kvůli cape. Uvidíme.
Predpoved dnes GFS 09.07.2024 12 UTC +77 hod na 12.07.2024 17 UTC podle predpovedi to vypada na pomerne extremni bourky prave na rozhranni. Od jihu az jiho-vychodu na vychode bude vrcholit velmi tepla advekce. Pozde vecer v patek az +23 °C v 850 hPa, ale na Jiznnim Slovensku uz odpoledne az +24 °C v 850 hPa (v Madarsku nad +25 °C).
Zdroj:
https://www.wetterzentrale.de/en/topkarten.php?mod...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.