Diskuse o počasí Bouřky od středy 26.6. do 1.7.
Valep
Ani Držovice ovšem rozhodně žádným suchem netrpí.
Mr. Lightning
Nás to nejhorší naštěstí lehce míjelo, oblačnost ovšem vypadala dost děsivě. Byly u vás kroupy ? Tady hlavně silný déšť. Zase spadlo 15mm a samozřejmě spousta blesků a to i hodně Cg a přechodně i silný vítr.
ota
Bez krup, ale vody fakt hodně, úplně tu stojí na cestách. A dále prší. Teď CG blesk tak pod 100 metrů.
nevypada to, ze by to melo ve VČ chcipnout, docela to valí už
Aktuálně se už zdá, že bouřky začínají slábnout. Blesková aktivita výrazně klesá. Přišly dříve, takže byly silnější, než se původně očekávalo. Kolem Olomouce má několik stanic i úhrny kolem 40 mm. Reportován tam byl i silnější vítr, přitom se bouřky pohybují docela pomalu.
Na Slovensku je ale škod více, tam byly ještě silnější. Nitra hlásí řadu zatopených ulic.
Microburst ale přinesla i bouřka na západě: https://www.facebook.com/photo/?fbid=3897720774274... (nedaleko Stříbra) - spadlo tam 5 stromů. Ale to už bylo velmi lokální.
Hranicko opět vyplavené, místy spadlo přes 70 mm…
uz to slabne, to je fakt, ale na čele se to kupí furt, tajze zrejme vzniknou jeste nový.
Aldan
Přesně tak, detekce blesků dnes nechápu. Já to nakonec beru jako 17. přímou bouřku roku (z toho 10. v červnu), šlo o MCS a dokonce nějakou dobu téměř nepřetržitě hřmělo, bylo to přímo nad námi. A hodně blesků a záblesků, elektrická aktivita byla opravdu silná. Na chvilku i přívalově pršelo a pod shelf cloudem, který jsem viděl (ale nemohl vyfotit kvůli zacákaným oknům) foukal rovněž silný nárazový vítr. Ale bylo to rychlejší, než jsem čekal. Úhrn nakonec 3,8 mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.