Aura_ Auro nemáte v paměti nějakou podobně silnou událost MCS jako je teď, ale na Z SZ Čech? Co se mi vybavuje tak je to 10.06. 2019 nebo 20.05. 2022, ale na další už si nevzpomenu.
Jinak ten radar trochu klame, protože přes ten jeden přecházela ta lajna takže se radar utlumil, teď z ní obchází tak to zas jakože sílí.
Ale jacku mě je taky šumák tvoje rýpání když si dělal to stejný.
Vypadalo to hrozně podobně jako před tornádem v Hodnoníně...trochu mi cvakal zadek, ale nakonec to dobře dopadlo.. zatím. Byl vidět vysoký vert. střih větru a motalo se to chvílemi neuvěřitelně dramaticky
No doporučuji kouknout na webku Ústí nad Orlicí. Dle radaru malá bouřková buňka, ale přitom to vypadá jako něco neskutečného... Úplný splachovák nebo downburst...
Hodím poslední fotku, nechci to sem dávat furt dokola...
John Deere Pořádnou nálož deště to vůbec dává hodně na východní Čechy a Moravu. EURAD v bouřkách a GFS mi dává 3h úhrny od 17:00 do 23:00 na tyhle oblasti skoro pokaždý 20mm, ale klidně to může být i víc
V tom Ústí nad Orlicí hned v dalším snímku za 5 minut úplně bílo, silná průtrž a stojí tam voda na té zemědělské ploše... hrozný... a ono to zase dost narůstá západněji kolem Pardubic.
Ta malá silná bouřková buňka co přešla přes Ústí n. Orlicí byla možná supercela, i radarově se odštěpila a měla trochu jiný postup k východu, zatímco ty jiné buňky šly šikmo k SV.