CHMU mi stále neodpověděl kam patří Ústecký kraj, podle mě na SZ, ale podle nich je na SZ nižší stupeň výstrahy jak na ostatním území což nesedí že u nás platí oranžová
Diskuse o počasí Bouřky 21.6.2024
Nebál bych se zítra vydat i extrémní stupeň nebezpečí, tohle nemůžete podcenit, ty nárazy vypadají lokálně hodně silné, i tady na Vysočině mohou jít k 90ce, jestli se vyplní níže uvedená předpověď, tak by nás mohlo zasáhnout to co se vytvoří v Rakousku a to fakt nechcete.
icon to teď fakt hodně ostrouhal, prakticky jen trochu vody a skoro bez výraznějšího větru
No zítra budu na odpolední ve Škodovce což je škoda kvůli pozorování, ale jestli přijde něco co bude stát za to budu fotit i ve Fabrice. Podle modelů vypadá že Mladá Boleslav by mohla mít to nejvyšší varování, tak uvidíme. Nebo mě to zastihne až pojedu ve 22:00 z práce do Benátek no uvidíme. Každopádně všem přeji krásné fotky a co nejméně škod.
Tak se musím pochlubit pozorováním, které udělala moje mladší, 13 ti letá ratolest, v době, kdy jsem od ní cca 1000 km vzdálený.. poslala mi před půl hodinou foto mraků pozorovaných z Kladna, místo, trampolína na zahradě.. docela zajímavé mráčky, jak se to jmenuje?..
tykráso, teď jak svítí ten měsíc na maximum turbulenc tak jde pěkně vidět ten písek no. uvidí se, fronta se klidně může zpozdit a posunout to hlavní podstatně západně
Nový estofex dal pro oblast východní poloviny Čech a většinu Moravy 3. Zejména na velké kroupy a silné nárazy větru. Jinak Tuschy zmiňuje, že modely oproti původním předpokladům dost zmírnili množství prachu a písku ve vzduchu a navíc by v průběhu dne mělo toto množství rychle klesat.
Jinak zmiňují možnost několika menších MCS, případně jednoho výraznějšího a menších podružných. Navíc i v kombinaci se supercelami.
Děláte z toho vědu, podle mě to skončí fiaskem.
Myslím si, že panika není na místě a bude se jednat o klasické bouřky z tepla.
Yoruv_pritel
Klasické bouřky z tepla?
Yoruv_pritel
Někdo oprávněně varuje před rizikem potencionálně nebezpečné situace, druhý zase v červnu řeší nesmysly o létě bez tropického dne. Každý máme svoje.
Btw klasické bouřky z tepla asi úplně ne, ty vznikají za jiných atmosférických podmínek, to by totiž ta hmota co je nad námi musela být jednolitá, zítra půjde o frontální konvekci.
Daniel Moudrý
Ať nejste zítra zklamán, já budu hodnotit až zítra, je pravda, že lidi z čech se na tu zítřejší bouřku z tepla těší, protože už žádnou dlouho nezažili.
Saharský písek v tom udělá paseku, nic nebude.
Můj názor
Tomino
S opravdu zítra bude nějaká supercela? Nevsadil bych si na to.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.