Diskuse o počasí Bouřky 21.6.2024
No našel jsem živé vysílání z nějaké hory východně od Salzburgu, kam by ta bouřka měla za chvíli dorazit. Vzduch je tam teda zakalený solidně.
https://www.youtube.com/watch?v=uZV_CZCAf8g
Jak je vidět, skrz ten prach se energie aspoň místy vytvoří.. Ovšem skrz tu vysokou a střední oblačnost to holt spíše nejde .
Kolem 14-15h v té oblasti bylo jasno (tedy krom prachu) a hned to vystřelilo vzhůru..
Jinak v celém Německu aktuálně vůbec nic dalšího.
Ve Francii stále jen dole na tom jihu u Andorry a kousek nad ní..
Ondris
No tak vcera byla u nas dvojka s polovičními hodnotami, takze neni čas ztracet čas
Je teda zajimave, jak se tohle povedlo predpovedet na tyden dopředu.
Podle mě dvojka jistá s trojkou v nějaký části ČR
NesQuiK
Jižní Morava byli jeste vetsi. V cape skoro jednou tolik jeste. (5300) real 6000
Negan
Praha až 2000 můj odhad
Ten prach brání konvekci a hodně. Za chvilku 19h a je tam 1 velmi silná bouřka a jinak nic. Jo a ještě 1 menší míří do Německa
Predators2
Jenže ono se jich ani více nečekalo. Oproti původním předpokladům ze začátku týdne jsou nakonec více v Alpské oblasti, ale v podobném množství jak čekaly modely. Dneska je tam zádržná vrstva, tahle bouřka ji prorazila tak jak se čekalo. Zítra to bude o něčem jiném. Prachu navíc nebude asi tolik, jak silam čekal, takže teoreticky by ani moc oblačnosti být nemuselo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.