JUGOCV
Na modely nemá cenu už koukat, jen družice, radar a obloha
Diskuse o počasí Bouřky 21.6.2024
Aldy1977
Celý zbytek Moravy kromě mě jsem bral že má za poslední fronty zalito solidně, tady je povrchově hodně sucho, zalévám skoro každý den, maliny usychají před očima a začíná schnout krátká tráva, dnes kupíme další seno, to mluví za vše, jestli nezaprší, tak to ovoce co přežilo mrazy bude k ničemu, protože to spadne suchem navíc i díky kalamitě mšic.
Dráha bouřek je již celkem jistá a pro mě bezvýznamná, z Vysočiny bude zasažen jen sever kraje, vyžerou to S a V Čechy, kde bude kalamita a desetitisíce domácností bez proudu.
Ve středních, severních i SV Čechách je voda potřeba, je dobře, že tam dnes a v noci snad pořádně zaleje.. Škody nikomu nepřeji, vodu ano..
Jsem zvědav v jaké části Čech to naskočí, jestli jižněji nebo severněji, podle toho se pak budou odvíjet i předpoklady pro Moravu..
Ale na tu jižní a JV se to s velkou pravděpodobností už stočit nestihne, leda nějaká izolovaná SC, která by si jela svou východní , JV dráhu...
swan1
Přesně tak, i kdyby se tam jak jsem včera popisoval nějaká izolovaná SC u hranic s Rakouskem vyskytla a J Moravu zasáhla, přebere ji rychle energii ten pás vznikající na východě středních Čech, ICON D2 ty max. nárazy rád přestřeluje, ale oblasti zasažené nárazy větru má celkem spolehlivé.
Tak kde to bude nejhorší?
Ty vole ten Icon De je brutalni, to snad nebylo ani na Jizni Morave takovej lívanec, to muze naprset klidne i pres 100mm, co mel v Nemecku a co tam bylo potom realne a tohle? Tohle je uplne jinej level, za to by se nestydeli ani na druhem kontinentu. To neni prdel už
Predators2
Zdravím Predátore
Hele asi na S Čech, ačkoliv tomu vůbec nemůžu věřit...
Tady jsem nezažil fakt silnou bouřku roky! Všechny 2ky a 3ky od Estofexu byly k smíchu a skončily zahradním deštíkem a pár hromama z dálky
A najednou kreslí všechny možné modely na S Čech takové peklo...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.