Diskuse o počasí Bouřky od 15.6. do 22.6.2024
Carroll
Bylo to podobný, na tohle posílám pěkný odkaz níže, snad nás to podjede k Rakousku, sledoval bych spíš konkrétní hodnoty aerologické páteční sondáže a pak radar+ družici jako vždy
https://www.meteopress.cz/bourky/supercelarni-outb...
Tak tento Ecák normálně předčil očekávání. má zítra lajnu z Německa sem. Ve středu Lajna ze Saska až na Morávii.
A v pátek extrémní lajna ze západu na východ. Teď to jen musí vyjít.
godlike
Tak takové úhrny jsou pochopitelně silně podprůměrné, doufám, že i vám pořádně zaprší.
U nás jinak velmi zajímavá situace před půlnocí. Nic jsem nečekal, ale najednou liják a obří kapky. Nakonec to zesílilo až na přívalový déšť a dokonce jsem i viděl jeden záblesk a slyšel hrom, detekce ČHMÚ to potvrdila. Já mám ale pravidla, že uznávám bouřky až od dvou hromů. Každopádně pěkná přívalová přeháňka, dalo nám to 3,7 mm.
V patek vecer to bude asi zajimavý, jsem zvedavej na estofex co vydá, ale furt je to daleko. Nas se to furt bezpecne vyhyba a už je sucho.
Janbester
Tak dvojka je jasna vicemene, pujde jen o to, jestli se bude vařit trojka nebo ne.
Zitra bude asi H. na vetsine uzemi m, krom SZ v patek bude mordor a celej vikend s destem, pohoda. Na Pardubicku je uz sucho , takze klidne 100mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.