Diskuse o počasí Bouřkový úvod června 2024 (do 3.6.2024)
Uz to jede jen pod Brnem, ta severni polovina je uplne mrtvá, čekal jsem vic teda
Tady včera nic, vše se vytvořilo okolo.
Teď se tu z ničeho nic obnovily buňky rozpadající se přeháňky a v klidu si to tu háže CGčka, rány jak z děla a Blitzortung nic.
Jako to jsem docela nečekal, dobrý překvapení.
Už mám přes 10 mm, stále hezky leje. Dnešní konvekce je zvláštní, Cbčka teda na focení moc nejsou.
Na zahradě dnes bouřka od V kolem poledne a celkem zahradnických 24mm, na volné záhony super, ale hádejte jak to bylo, když jsem chtěl využít této vzácné příležitosti a přesázet stromky pod řídký ořešák? Mokro tak do 3cm od povrchu, ale já potřebuju 15-20cm, tak si to spočítejte kolik by muselo na tohle sprchnout, 100mm je minimum, samozřejmě ne naráz.
Zdravím ve spolek po delší době vždy sem to enom četl někde sem dal heslo a nenašel tak sem sa konečně zase připojil no z pár kapek a dusna byla během 10 minut neskutečná bouřka minimálně 10 CG blesku kolem baráku neskutečné a silný přívalák během chvilky přes 30 mm a stále prší enom slaběji
Ide druhá bouřka už jezdija hasiči, v Trojanovicích je vidět dešťová clona, máme 40mm
Tady ještě video ze zatopené ulice v Brno Jundrov.
https://www.facebook.com/share/v/So32zo4yutbw138C/...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.