Na Z od Prahy je dobrý monstrum, sosá si to vzduch i okolní slabší buňky ze všech stran, tam nejspíš bude vnořená supercela. Nyní to začíná naskakovat i na JV od Prahy, tak jsem zvědav, zda něco dorazí i sem, chtělo by to hlavně vodu, bouřka je až druhotná.
Mezi Plzní a Prahou to dnes bylo opravdu velmi špatné, takto kousek u Kařezu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3813903675... (přes 3 cm, dnes největší). Šlo zřejmě o supercelu - i dle jejího stáčení proti pohybu jiných buněk.
Noo huráá.. blízká bouřka. Nejdřívější zahřmění za 7 sekund od blesku... takže něco kolem 2 km.. krásnéé, zvuk bouřky miluju.. Jen dnes bez fotek... Ale holt není každý den. Dneska toho je moc. Takže bouřky si navzájem berou energii.. Ale začátek sezóny tedy sympatický..
jinak pro rýpaly, opravdu jsem poctivě počítal, žádný výboj 0 km jak má uvedeno blitzortung nebyl! Asi jim to špatně počítá, nebo falešný výboj.. nevím.. 0 km bych opravdu poznal...
No nato, že je tady 2 od Estofexu, tak zatím to je těžká bída. Uvidíme ještě do večera, jestli něco dorazí od jihovýchodu, jinak to bude další velký propadák.
Aktuálně jsem v centru, Praha-Vysočany a pořádná sprcha, i s krupkami (0,2cm). Ale Koukal jsem co šlo dál, musí být za Prahou směrem Ústí pořádná bouřka!