Diskuse o počasí Bouřky od 24.5.
Valep
Tom31
Tak dle přísloví, důvěřuj, ale prověřuj, jsem projel aspoň 4 stanice v Unhošti a Čelákovicích.
Unhošť od začátku roku 140-160 mm
Čelákovice 175-210 mm/2 stanice přes 210/
Poslední 3 měsíce:
Unhošť 70-95 mm
Čelákovice 72-100 mm
Takže ano, pro někoho to může být málo, ale může být někde i hůř. Uvidíme o víkendu, jestli něco spadne i v těchto oblastech, kde si přejí víc vody
Lerak2
Vím o dvou stanicích v Čelákovicích, té městské, ze které vycházím (poslední dva dny neměřila, měřil odhad - umíte zde najít delší než měsíční historii?) a nějaké soukromé v Sedlčánkách. Pak je blízko Káraný a Brandýs (ČHMÚ). Psal jsem dřív, že to není přesně na mm, ale tady v centru města to je prostě cca 50 až 60 mm za poslední 3 měsíce (píšu 51, ale je to plus mínus pár mm). Nevím, jak dobře měří Sedlčánky, ale tam byly 2 bouřky navíc (ty, jejichž srážky šly těsně východně). A Káraný i Brandýs má víc ze stejného důvodu. Zajímalo by mě, z čeho vycházíte. Nejsem z těch, co by chtěli záměrně zhoršovat skutečnost. Naopak. Letos je ale na přímé přeháňky i bouřky docela pech.
Včera nás to nejlepší úplně obešlo, dlouho jsme byli v rozevřených nůžkách a nakonec to přišlo , no zážitek konečně takový standart. Hodilo to 11 mm a méň jak Rožnov, bůůů, kňůůů
Takže do květnového průměru chybí 20 mm, což asi doženem? v pátek, no to se uvidí jakpak to dopadne...
Od začátku roku kolegové mám 371,5 mm, a to nemluvím jak prochcal např. listopad se srpnem, podprůměrné měsíce jen červen se zářím, tohle je na brekot, ale ne k vůli suchu jo, jestli zas prochčije červen tak si protáhnu dovču mimo čr z deseti dní na měsíc minimálně
v práci nabírám pěkný skluz, zahrada utopená, já to už kašlu
Lesník
Myslim, ze zadny vedro ve vyhledech neni. Sere me to sucho, fakt si dlouho nepamatuju soubeh tri mesicu bez srazek. Jsem na severu za Prahou, tam sucho je, oranzovo zlute plochy.
https://www.in-pocasi.cz/clanky/vyznacne/srazky-po...
Janbester
Tady to máš
https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/jihom...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.