Diskuse o počasí Bouřky od 24.5.
Byl jsem na Pardubicku a tam se jedou jiny bomby. Tam voda z poli tece i pres silnici
Pravděpodobná supercela je nyní na jihu Německa: https://www.ventusky.com/?p=47.794;10.810;9&l=...
Kolem půlnoci to dorazí i na západ Čech, ale už slábnoucí. Později u nás bouřky přejdou do trvalého a vydatnějšího deště.
A klaunovina pokračuje. Další bouřky možná v červnu.
JUGOCV
on si myslí, že to budou bouřky, ale automaticky tam souká bouřku, jen protože to jsou větší odrazy.
jako jestli to hodí dalších třeba 15mm, tak tu už bude solidní riziko na vznik lokální přívalové povodně i při silnější přeháňce jen
V Praze na jednom miste 40 mm, na stanicich na in-pocasi jsou v Praze srazky minimalni ci nulove. Takze jde o velmi lokalni zalezitost. Lubina na Ostravsku pak 33 mm - nejvice ze soukromych stanic. Vyrazne byly srazky i u Pardubic a Krkonos. Postup bourek jihu az jiho-zapadu.
Jsem jediná koho tento ráz počasí už vážně dost štve?
Absolutně se nedá naplánovat nic venku,na zahradě práce stojí,dopoledne jsme v práci když přijdeme domů obvykle začne pršet a to už trvá druhý týden.Posekat trávu je nadlidský úkol,už ať je stálejší počasí a aspoň pár dní hezky v kuse bez deště a bouřek
mymy13
No aktuálně to vypadá už jdou vidět blesky, slyšet hromy ale jde to hrozně pomalu a lehký déšť
Přes Sokolov to nejde ale Karlovy Vary a Ostrov to zlehka zasáhne ale docela pěkný perdy a blesky ale ještě to nedorazilo
No tak asi rip blesková aktivita nulová a jenom chčije
Tak jak jsem to dopsal tak pěkný blesk jak sviň
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.