Na to že už je za chvilku půlka září, tak to v Německu jede bomby. Jako vždy k nám nemíří nic.
Diskuse o počasí Bouřky 13.9.
V Rakousku na velké části území platí výstraha před silnými bouřkami. Naše území ovlivní večer a v noci na zítřek na jihovýchodě Moravy. Tam se mohou objevit úhrny až kolem 30 mm. Hlavně poblíž hranic s Rakouskem a Slovenskem. Lokální bouřky a přeháňky se mohou objevit i během dne, viz dnešní aktualita: https://www.in-pocasi.cz/clanky/aktuality/studena-...
No podle všeho je šance na srážky na SZ úplně minimální a sucho bude trvat dál. Ta vydatná zálivka na konci srpna už není vůbec znát. Další šance na déšť bude zřejmě příští týden v pondělí. Alespoň už skončí to velice teplé počasí co tu v posledních dnech bylo. Sice je lepší toto než podzimní deka, ale mít v těchto dnech pořád +30°C není normální. Ještě že nebyl červenec to bychom se tu usmažili za živa .
Horkeypes
Já souhlasím naprosto netřeba se nad tím nějak moc rozčarovat, neboť tohle je v rukou vyšší moci, ale poslední roky opravdu většina pěkných bouřkových situací se soustředí na jihovýchodní polovinu našeho území - už i v předpovědích pro bouřky je z toho taková ustálená fráze - jen kolikrát jsme letos už četli, že "že bouřky zejména v jihovýchodní polovině území" a naopak v Čechách od severozápadu ubývání oblačnosti a srážek, které tam v první řadě ani nikdy nebyly no co už, třeba příští rok bude už konečně lepší?
Horkeypes
Přesně.
Ten zacyklovaný jih východ mě už nepřekvapuje, ale proč jen JV?
Snad příští rok to bude lepší, asi nemůžou pořád být jen Čechy.
Ale co koukám, tak ICON a ICON-DE už taky vše vymazali, tak aby vůbec měla i Morava.
Tak prej takto...https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-cesko-vecer-z...
Aldy1977
No výborně, už jsem se lekl, že to neopravíte. Bouřky naskakují na pomezí Čech a Moravy, Čechy už jsou dávno out. Tady nárazy 29 km/h, natahuje se oblačnost a teplota začíná pomalu klesat. Krásná suchá a větrná studená fronta.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.