Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
spurdo
Tady dokonce 43 mm. Na polích tu všude stojí laguny vody. Už by u nás teda stačilo. Za srpen máme už 164 mm. To tady v posledních 30 letech v srpnu nebylo. Dokonce se dívám , že i aldymu jeho předpověď tradičně nevyšla a bouřky dorazily až do Rožnova.
Yurri
Podle intersucha u vás žádné sucho není, dokonce ani počínající ne.
ota
Ve svých včerejších příspěvcích jsem nepsal že zde bouřky nebudou. Ano, dosti jsem pochyboval, a jen jsem uvedl, že se zde často stává, že při NO, čerstvém sv větru a pro dané období nízké teplotě jsou bouřky blokovany.
Jinak zde nastesti bouřka bez nebezpečných jevů, srážky 22 mm, dost blízkých CG.
Aldy1977
A jak si teda podle vás vyložit tohle: "No subjektivně to zde na východě na žádné bouřky zatím nevidím." A nebo "Pokud vůbec nějaké bouřky budou, tak zde zřejmě ne."
Podobně jste mluvil i před těmi bouřkami v noci ze soboty na neděli. Ale jestli to je způsob, jak bouřky do Rožnova dostat, tak rozhodně funguje.
Aaale, už žádné bouřky nebudou.. když se Vám to nelíbí, existuje spousta možností, je u spousta oblastí, kde jsou bouřky vzácným jevem.. tady ta včerejší nádherná, lepší mnohem než sobotní. Opravdu špica, stroboskop hadra... Takhle si představuju silnou bouři. Byl patrný i shelf cloud.. co je věc druhá, nemám ani fotku, učím se fotit blesky s brzzrcadlovkou a zatím se nedaří..
Po nočních bouřkách hasiči zasahovali u 33 událostí v Olomouckém kraji. Ve 12 případech čerpali vodu ze sklepů či garáží, a to především v obcích Velký Týnec a Bělkovice-Lašťany, kam se při bouřce vlila voda z polí. Ve čtyřech případech zajistili provizorně poškozenou střechu. https://www.pozary.cz/clanek/274940-po-nocnich-bou...
Do sedmé hodiny ranní hasiči zasahovali u přibližně 50 technických událostí: pádu stromů. Nejvíce zasaženou oblastí byl okres Trutnov. https://www.pozary.cz/clanek/274938-do-sedme-hodin...
Celkem překvapivě více škod bouřky napáchaly v Královéhradeckém kraji než Olomouckém. Ty na Moravě byly sice bleskově velmi aktivní, ale ostatní doprovodné jevy se držely celkem v normě (resp. na úrovni silných bouřek, velmi silná nikde ani zaznamenána nebyla). Se sobotními bouřkami to bylo nesrovnatelné (škod mnohokrát méně).
Nijak jsem této situaci nevěnoval pozornost.
Vstanul jsem a tak nějak překvapivě se ráno dívám na srážky In-počasí, kde vidím, že u mě napršelo nejvíc.
45,5 mm bych večer opravdu nečekal. Aktuálně se nacházím v Brně, kde v noci mě akorát rozhodil jeden velmi blízký a hlasitý CG blesk. Jinak žádné vzrůšo.
Fstorm
Jj, slušná rána tady byla taky.
Škoda, že jsem byl pouze na okraji toho balíku bouřek, blýsklo se jen čtyřikrát, ale ten jeden blesk byl překvapivě blízký. Z toho musely být nádherné fotky. Tak za rok.
Morava si konec srpna opravdu užila, tady to je pořád takové okrajové..
ota
Pro mě je lepší očekávat horší variantu a pak být překvapen tou lepší
Jinak včera přes den to subjektivně pro laika na bouřky moc nevypadalo... zdůrazňuji subjektivně... počasí nás pořád překvapuje. A tipují zde i jiní a často jim to nevyjde A tom přece počasí a diskuse je, že jo
Jinak srpen je zde mimořádně na bouřky bohatý, srážky už 230 mm, což je min. 200 % průměru.
Uvidíme co ještě odpoledne, cosi se natahuje z SK.
Včera nádherná bouřka krásně se u ní spalo jen do té doby kdy prásknul blesk přímo na Pardubicemi a někdne to seškvařilo kontakty. Pak nám v 1 ráno jeli sirény musím říct, že velice nepříjemné probuzení každopádně se začátkem s koncem srpna jsem velice spokojený někde by to mohlo být na nějaký ten rekord což? Co jsem od oka počítal tak Svratka má něco okolo 230mm což je teda síla
No na noc to zase vypadá na další nášup bouřek, ale určitě už ne tak prudkých jako dnes. Jestli vůbec něco bude, ale počasí je stejně tak chladné a mlhavé jako včera.
Každopádně to byl opravdu brutal tak silné bouřky jsem už dlouho neviděl a ty řachy chvílemi jsem měl i strach. Blesky jsem přímo neviděl, ale ty rány jsem slyšel moc dobře. Taky jsem spal asi jen 2hod. Protože to začalo po půl noci a skončilo kolem 3 ráno a já jsem o půl páté vstával do práce
No hrůza. Doufám že tato noc nebude podobná
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.