Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
Janbester
Vůbec nečtěte Kociána. Řiďte se CTRA, ČHMÚ atd. Ale ne těmito lidmi co rádi přehánějí v komentářích.
Klokan_0
Ještě že si ty tornáda zmínil.
Ale zase bylo by dobré zpomalit s těmi příspěvky. Ta jedna stránka to tam je jen vy s Janem.
Tak. Středa a Čtvrtek v hrobu.
FranklinB
Pod kterým příspěvkem to je?
Janbester
Pokud tedy soudě dle toho co zjistil uživatel FranklinB (kterému děkuji za zjištění) čtete takové příspěvky, tak se nedivím, že jste z toho celý rozrušený. Pan Kocián dle jeho ostatních příspěvků dost silně přehání. Je to člověk co vidí potencionál na tornádo v každé bouřce pomalu, tak upřímně nevím, zda je to nejlepší adept na případné předpovědí..
Já si nemyslím nic o tom, co máte sledovat, ale je fajn mít nějaké kritické myšlení.
JUGOCV
pane jugocv nedáte nám svůj instagram?
FranklinB
Jo už jsem to našel.
Janbester
Třeba ano. Ale to je na vás. Jen ne ty kteří přehánějí.
Peter Sedlák 1
už jsem mu napsal, tak jsem zvědavej jestli odepíše..ptal jsem se ho konkrétně na úterý..tady je šance asi nejvyšší (pro naší oblast)
https://www.instagram.com/jugocv89/
tady je
tak aviator už odepsal: cituji
,,Dobrý den, tuto situaci průběžně sleduji, paradoxně se zóna s největší instabilitou přesouvá s každým výpočtem spíše na jih a východ území. Spíše než v úterý, mohou nastat v ve pátek, když se tlakovou níží může krátce prosadit instabilní vzduch na většině území.
aviator_sam_
Poté během pátku a v noci na sobotu by mohl nastat i velmi výrazný přechod studené fronty
aviator_sam_
Kde se však vytvoří rozhraní a přesnější trajektorie konvekce bude dle mého spíše otázka předpovědi na 12 - 24 hodin
aviator_sam_
Pořád to je zvlněná studená fronta ?"
Takže pravděpodobně pátek bude nejzajímavější
aviator - pokračování
Vidím ale trochu zrádný trend v ten pátek
aviator_sam_
Pokud se tlaková níže ocitne jen nepatrně západně, může se klidně to hlavní odehrát u Vás, případně na východě Německa
aviator_sam_
A část ČR by zůstala ještě ve velmi teplém vzduchu
aviator_sam_
S tímto počítá i ranní run ECMWF
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.