kapr84
54 mm v bouřce je splněné kritérium pro velmi silné bouřky. Ostatně kromě vysokých úhrnů srážek se vyskytly i kroupy o velikosti okolo 2 cm a silnější nárazy větru (Brno-Žabovřesky, Lednice, Strážnice byly blízko 20 m/s). Tobě se to tam docela dost vyhnulo, ale okolí Uherského brodu dostalo docela slušnou čočku.
Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
Predators2
Já nevím. Asi si myslí že to co si teď roste v KH preroste v bouřku a udělá maso i tady nebo komplex bude o 300km na západ víc..
Ale vždyť přeci profíci v CTRA mají důvod proč dali 30-50% šanci a střední barvu pro SZ. Co roska?
kapr84
Ještě že vy nejste jediná oblast na JV.
kapr84
Zřejmě přes vás přešlo slabší jádro. Ty bouřky jsou velice silné. Padají kroupy okolo 2cm a úhrny se pohybují i přes 40mm. Buchlovice to je kde přesně?
Peter Sedlák 1
Tady měla být od CTRA zelená
Co se týká toho systému večer, tak žádné derecho vůbec nehrozí. Na to nebudou podmínky.
Predators2
Taky mně přijde, že nebudou podmínky.
Třeba se mýlím.
Klokan_0
Teď jsem se na to taky koukal. Buchlovice to trefilo pouze okrajem
HaMeLeOn14
No nebudou . Hodnoty Cape 0-300 a to má jako stačit na derecho?
Klokan_0
ano, zesílilo to až za námi.. ale zase ta fotka je k sz a tam se taky utvořila buňka a další větev co šla na Přerov... takže jedno nás objelo severně, to druhé jižně.. už jsem viděl fotky z Břeclavska a tam shelf cloud vyfotografovaný byl.. takže jen smůla holt.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.