Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
Peter Sedlák 1
Nechci se vás úplně dotknout, ale řekl bych že ty pánové a dámy co dělají v CTRA a v ČHMÚ a věnují se tomu celý život, tak asi vědí proč to vydávají.
Navíc při přechodu fronty, nejsou ani potřeba extrémní podmínky aby vznikly nebezpečné bouřky a při tom je zrovna střih větru na opravdu vysokých hodnotách a Cape na vznik je také na slušných hodnotách, navíc není žádná zadržná vrstva.
roska01
zádržná vrstva je ohromná..viz zde:
https://www.ventusky.com/?p=50.5;13.4;5&l=cin
a další https://www.ventusky.com/?p=50.5;13.4;5&l=cin
JUGOCV
Po poledni není skoro žádný CIN. Jestli se ty bouřky rozpadnou, tak to bude kravina. Podmínky mají být výborné.
roska01
No pokud věříte že to bude extrémní tak to už je vaše.
Zadržná vrstva nebude jen odpoledne.
V ČHMÚ a CTRA to asi udělali podle podmínek které budou fakt výborné.
Ale když vidím co se děje v realitě tak to na nějaké vysoké dnes asi nebude.
Dlouhá obrovská oblačnost z rozpadlin je už kousek od hranic. Zachvili je ČR (asi krom jihu a východ) zatažené a bude to kaput.
No, výstraha už od ČHMÚ a celá ČR v oranžový. No chci vidět ty velmi silný bouřky hlavně na západě.
Asi nakonec potenciál všude je. Ale zkazit to zase může hodně věcí.
To chci vidět jak dneska něco bude.
Ohromný CIN zase a nějaká zdechlina sem jde z Německa, která všude hodí deku. Přesně tak, jak jsem se obával, že to dopadne.
Opravdu nevím už.
Ještě pomalu nic nezačalo a někdo už zas všechno odepisuje a brečí
je pravda že Z a SZ má šanci dnes jen z toho co sem jde ted , protože podmínky se budou zhoršovat docela dost od 16:00
Patrik Josiek
Jj to sem já. Brecim a odepisuju to a mám na to právo!!
Prostě mimo těch bouřek bezvystrahovych co jsem jdou, kteří ještě rádi udělají díru kvůli KH a Doupovy, aby české středohoří je zas spojilo, Tu nic nečekám. Tak to je noo???
To co jde na západ ČR zdechlina určitě není. Jestli dneska na SZ a S Čech nebudou alespoň silné bouřky tak nevím. Podmínky od 14h do 17h jsou výborné. Cape 1000-1500 střih větru 15m/s-25m/s z toho je všude v ČR Cape shear přes 500. Helicita v SZ polovině Čech přes 150. Ta vlhkost a rosné body jsou docela normální a to je asi dobře, jinak by to bylo hodně divoký. Od ČHMÚ všude oranžová. Můj názor je ten že to ČHMÚ určitě nevýjde. Dal bych všude jen žlutou a oranžovou jen do severních, středních a východních Čech.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.