Diskuse o počasí Déšť 27.7. až 28.7. a následné bouřky 28.7.-30.7.
vavirzdena
Tady taky nic moc nebylo. 1 bouřka se vytvořila nad Sněžníkem a další postupovala od západu. Ta se postupně rozpadala. Nicméně naprostá spokojenost . Bouřky bez silných projevů a zapršelo pěkně a na závěr duha.
Predators2
Už odjíždíme do Velké Bukoviny na další krátkou návštěvu, na fotce tebou zmíněná ??
Tak u nás krásná bouřka nad očekávaní. Dost blesků chvíli i dost intenzivně pršelo akorát ten vítr byl chvilku moc intenzivní. Počítám že nám to dalo kolem 8mm
No situace nekončí naštěstí. Arpege a icon v koleraci že příjde z Německa večer něco silnějšího na SZ. Vyšší cape bude tak snad to tentokrát vydrží a nerozpadne se to jak lego...
In-počasí
Koukám že dnes v Plzni 32mm což je hodně dobré, tady dnes jen 7 mm a to je to pár km,hodně velké rozdíly, ten déšť na ty supercele musel být hodně vydatný.
Nejhorší je že tak prudký déšť z půdy většinou odtece a moc se toho nevsakne protože půda je po velkém suchu tvrdá.
Tam,kde neprselo,snad ani prset nebude,neni se co odparovat a neni vlhkost.Vsechno nas to obchazi.Budu to tady muset kropit,z odpoledniho " deste" 0,5mm
charlie
No úplně fiaskem bych to nenazýval u vás dnes. Já se teď kouknul zpětně na radar a při té 2 vlně se bouřka vytvořila přesně na Roudnicí a postupovala dál na východ. Pletu se nebo radar ukazuje špatně?
Ta další poslední vlna z Nemecka taky dorazila, kolem docela slusne hrmelo a oblacnost se taky povedla, jenom skoda ze u ty bourky jak prisla kolem 18:00 jsem u sebe nemel fotak protoze ta byla povedena nejvic
Jinak na to ze nebyla vystraha tak to byl masakr, vetsinou kdyz je vystraha neni nic
Tady dnes po delší době krásné úhrny. Odpolední bouřka dala 8mm a večerní dokonce 15mm. Takže celkem nějakých 23mm + ještě něco málo napršelo a možná ještě naprší, protože sem ještě něco malého jde. Ale jinak rozdíly jsou velké. Jen oproti Plzni je tu často méně a to jsme od ní vzdálený jen cca 8km. Ale dnes se nám to po delší době konečně nevyhlo a je tu krásně zalito.
Marco11_: Krásné fotky!
Dnes 0,8 mm, takže na prach, sucho vesele pokračuje, většinu dne bylo slunečno a situace je tragická, kukuřici mají zemědělci v háji, už mám konečně venku červená rajčata i papriky a svoji verzi kukuřice budu teprve vysévat, musím dát 2 sklizně za rok, jinak jsem kulový pěstitel, kdyžtak vidím ty srážky všude kolem, tak můžu jen závidět, nás to opět minulo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.