Tak nakonec spokojenost, sice na nad námi bouřka výrazně zeslábla, ale struktura byla pěkná a hezky zapršelo, bez nebezpečných projevů. Na to že tady podle modelů nic být nemělo, tak pěkné překvapení
Že by ještě dorazil nějaký déšť? Ani se mi tomu nechce věřit, ta linka od západu se protahuje na jih a zesiluje, navíc je to konečně i trochu více plošné.
Jirke85 už zase?... rozumím, že Vám jako běžnému občanovi stačí déšť.... pokud by jste fotil bouřky určitě by jste tohle nenapsal.. navíc, stejně co s tím uděláte? Škody z bouřek byly jsou a budou.. musím se opravdu smát, jak se všichni křižují před tím co bouřka způsobí, ale je to běžná součát našich životů... tak co já je miluju a už tomu jinak nebude...
kapr84 Taky jsem chtěl dnes něco nafotit, hlavně blesky, bohužel viditelný byl jen jeden opravdu silný a blízký CG do 2km, který sem bohužel nezachytil. Ale děštík byl a aspoň byla dobrá scenerie v podobě mraků z odcházející bouřky.
Tak a teď se těšit na další bouřky ,tady na jihu několik vydatných přeháněk i za burácení hromů,po dešti , bouřky byly těsně vedle ale u tak paráda ,naprseno krásných 10 mm , co více si přát.
Klokan_0 Gratuluji... V pravé části je trošku nàznak rotace.. dneska supercely, tady zase nic... Tak můžeme vyhlížet další situaci.. už od této sezóny nic neočekávám..
kapr84 Taky jsem si říkal, dle radaru to nejspíš LP supercela byla, jelikož se stáčí k JV oproti ostatním bouřkám, bohužel byla moc daleko. Jinak žádný strach, další situace nás čeká už v pondělí, tak snad k vám něco přijde
Hlásím severně od Prahy slušný slejvák na asi 10-15 minut, ovšem nic dramatického. Bylo to asi jako když přejde linie s větrem v zimním nebo jarním období. Ani ten déšť nebyl vyloženě přívalový s obřími kapky, ale intenzita byla silná.
Jsem si říkal, že je to nějaký divný, takový střih větru a skoro žádné supercely a o několik hodin už je situace jiná, ovšem z těch fotek i z radaru je znát, že jsou ty supercely celkem slabé, nic ničivého.
No když tu nezapršelo, máme aspoň krásný výhled na blesky z té druhé bouřky, co vznikla u Olomouce. Bleskové aktivita je tam opravdu vysoká. Blesk je vidět prakticky co vteřinu, občas je slyšet i vzdálený hrom. Na pohled je to opravdu pěkné.
ota Jo také jsem viděl 1 blesk až od nás směr Olomouc. Tady stále nic dnes tak 5 minut slabší deštík. Normálně když přijde přívalák tak mám sud 200 L plný za 2 minuty a za poslední 3 týdny konečně byl naplněn.