am96
Malá oprava, jedná se o maxima pro neděli. No já jsem zvědav zda dáme teplotu +34°C v to pondělí, šance je velká. Jinak zde letos první větší vlna veder trvala hezkých 12 dní (7.7. - 19.7.). Včera již bylo pod +30°C.
Problém jsou ty srážky. Žabovřesky mají od 23.května pouze nějakých 25mm, což je za dva měsíce dost bídné.
Diskuse o počasí Přeháňky a bouřky ve vlhčím Z proudění 19 - 21.7.
am96
Myslíte ze bude i extrémní výstraha?
martinnovak
No klidně jo u ČHMÚ nikdo neví.
martinnovak
To nebude, ale po dlouhé době to vypadá na četnější srážky spolu s výraznými bouřkami, takže to bude určitě zajímavé. Nad západní až severozápadní Evropou se vytvoří rozsáhlá brázda nízkého tlaku vzduchu a oblast zasažená srážkami bude celkově velká.
Ale v tom celkovém horizontu půjde asi o jedinou takovou situaci, jinak to moc dobře nevypadá na zlepšení sucha. Respektive je tam ještě další situace za týden s plošnými srážkami, ale nevím, to je nejisté a nesleduji všechny modely, některé to tam třeba ani nemají.
Další trojka od Estofexu, bohužel tady nic moc opět nebude. Se divím, že Čhmú vydal oranžovou, podmínky nic moc.
Je to bída.
DavidD.
Ani podle webkamer to na supercelu nevypadá, zatím to jsou takové pohodové letní bouřky. Sondáž z Libuše je již skoro hotová a na nějaké podmínky pro silné bouřky to skutečně nevypadá, na druhou stranu také vymizel výrazně suchý vzduch ve výšce zhruba 5 km, takže pokud by něco vyrostlo, tak by to mohlo dosahovat (na rozdíl od posledních dvou dnů) až horní hranice troposféry.
Frantis95
Podle webkamer to nelze posuzovat, protože webkamery ti nabízí velmi omezený pohled na celkové dění. To je myslím logické.
DavidD.
Jasný storm splitting a tedy supercela. Podle čeho to chceš zpochybňovat?
"asi nějak zapomínají že i běžná bouřka může odštěpit jádro ...."
Prosím uveď zdroj tohoto tvrzení, Měl jsem za to, že dělení buňky probíhá jenom u supercely, ale rád se přiučím, díky.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.